I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Promocija knjige „Velike radosti i velike tuge“ u Gradskoj narodnoj biblioteci

U ponedeljak, 9. oktobra sa početkom u 17.30h, u prostorijama Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin“  rumunski pisac Avgustin Kupša predstaviće svoju knjigu pod nazivom Velike radosti i velike tuge“, u prevodu Đure Miočinovića i izdanju Partizanske knjige.

Sa Avgustinom Kupšom razgovaraće Vladimir Arsenić.

Temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet naizgled prisutniji i utvrđeniji.

PerSu marketi

Dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne, dovoljne, da spreče krajnje životno osujećenje svakog od Kupšinih junaka. Dovoljno je to dobro polazište i za predstavu o jednoj nama žalosno nepoznatoj književnosti, koja sa tako bolnom lakoćom postaje naša, kao divni, netraženi partner koji je sve vreme strpljivo čekao na nas.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Avgustin Kupša je rođen 1980. godine. Studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov prvi roman objavljen je 2006. godine, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je više puta dobio nagradu. Poznat je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija. Knjiga Velike radosti i velike tuge”  bila je nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh