I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Promocija knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Promocija knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“ Miodraga Ilića biće održana u sredu, 27. juna u 19 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ova izuzetno lepo opremljena knjiga nastajala je tokom jednogodišnjeg opsežnog istraživačkog rada autora Miodraga Ilića i predstavlja skup recepata za pripremanje obeda iz svih krajeva Srbije. Krajnji cilj celog istraživanja je bio da se objavi knjiga o tradicionalnim receptima i tradicionalnoj kuhinji, koju bi svako mogao da pročita i da stekne, makar osnovnu sliku, o kulturi ishrane u Srbiji. Kustosi etnolozi Narodnog muzeja Zrenjanin na svoj način su podržali nastajanje ovog kapitalnog izdanja. Pokrovitelj knjige je Privredna komora Srbije.

Učesnici programa biće autor Miodrag Ilić i njegovi saradnici tokom prikupljanja materijala za knjigu – Dragana Ilić, Kristina Gašpar, Bojan Marinkov, Dejan Ilić i Prof. dr Slađana Šobajić.

I Taxi Zrenjanin

-Listajući knjigu, čitajući recepte skoro da ćete osetiti miris ovih sveže pripremljenih i ukusnih jela, a nadam se da ćete poželeti da sebi i sebi dragim ljudima neka od tih jela i spremite, i tako zajedno sa Miodragom Ilićem učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava, kaže prof. dr Slađana Šobajić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ukuse i mirise tradicionalne domaće banatske kujne dočaraće delicije koje će za ovu priliku, prema receptima iz Ilićevog kuvara, pripremiti članice Udruženja građana Centar 023.

Više informacija o knjizi Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje i intervju sa Miodragom Ilićem pročitajte OVDE

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh