I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Promocija knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje

Promocija knjige „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“ Miodraga Ilića biće održana u sredu, 27. juna u 19 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ova izuzetno lepo opremljena knjiga nastajala je tokom jednogodišnjeg opsežnog istraživačkog rada autora Miodraga Ilića i predstavlja skup recepata za pripremanje obeda iz svih krajeva Srbije. Krajnji cilj celog istraživanja je bio da se objavi knjiga o tradicionalnim receptima i tradicionalnoj kuhinji, koju bi svako mogao da pročita i da stekne, makar osnovnu sliku, o kulturi ishrane u Srbiji. Kustosi etnolozi Narodnog muzeja Zrenjanin na svoj način su podržali nastajanje ovog kapitalnog izdanja. Pokrovitelj knjige je Privredna komora Srbije.

Učesnici programa biće autor Miodrag Ilić i njegovi saradnici tokom prikupljanja materijala za knjigu – Dragana Ilić, Kristina Gašpar, Bojan Marinkov, Dejan Ilić i Prof. dr Slađana Šobajić.

I Taxi Zrenjanin

-Listajući knjigu, čitajući recepte skoro da ćete osetiti miris ovih sveže pripremljenih i ukusnih jela, a nadam se da ćete poželeti da sebi i sebi dragim ljudima neka od tih jela i spremite, i tako zajedno sa Miodragom Ilićem učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava, kaže prof. dr Slađana Šobajić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ukuse i mirise tradicionalne domaće banatske kujne dočaraće delicije koje će za ovu priliku, prema receptima iz Ilićevog kuvara, pripremiti članice Udruženja građana Centar 023.

Više informacija o knjizi Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje i intervju sa Miodragom Ilićem pročitajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh