I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Promocija knjige „Pustite im laganu muziku“ u Gradskoj narodnoj biblioteci

U velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ večeras, 12. marta, od 19 časova, biće održana promocija zbirke priča „Pustite im laganu muziku“ autorke Dragane Mokan.

Na promociji će pored autorke, govoriti i Srđan Srdić, urednik „Partizanske knjige“, a program će voditi Vladimir Arsenić.

O KNJIZI:

„E, to bi bio slučaj debitantske knjige kratke proze Dragane Mokan: nakon čitanja, oni kojima se stvar dopadne naći će se u velikoj nedoumici po pitanju vlastitih očekivanja. Broj mogućnosti i perspektiva koje ostaju za ovom zbirkom jednostavno je toliko opsežan, autorka je sebi dopustila tolike slobode, da je promišljanje, nagoveštavanje svakog daljeg njenog poetičkog, formalnog, jezičkog koraka, uzaludan posao. I u tome je jedna od mnogobrojnih lepota.“ (Srđan Srdić)

I Taxi Zrenjanin

O AUTORKI:

Dragana Mokan je rođena 1981. godine u Zrenjaninu. Živi i radi u Beogradu. Autor je zbirke poezije Kako mi je prošlo vreme (2003). Dobitnica je nagrada Ulaznica, Pčesa, Evenstar Festival Fantastike i finalista konkursa za poeziju i kratke priče Alma (Beograd) i Giuseppe Gioachino Belli (Rim). Poeziju objavljivala u časopisima i na portalima: Savremenik (Beograd), Afirmator (Beograd), Most (Sarajevo), Sveske (Pančevo), Sykoli (Budimpešta), Orbis (Kanjiža), Natron (Zrenjanin), Latica (Podgorica).

Izvor: delfi.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh