I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Novoosnovano Udruženje Petrovgrad: Cilj je da gradu vratimo naziv Petrgovgrad

U Zrenjaninu je danas osnovano udruženje „Petrovgrad“ čiji će delovanje biti usmereno na oblast zaštite srpskog kulturnog i istorijskog nasleđa i negovanja srpskog jezika i ćirilice na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga.

Udruženje je osnovano upravo na praznik Grada Zrenjanina, 17. novembra.

-Jedan od ključnih ciljeva Udruženja jeste vraćanje Gradu Zrenjaninu njegovog naziva Petrovgrad. Smatramo da su se stvorile društvene okolnosti za pokretanje javne debate i preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju vraćanja naziva Grada koji je zamenjen političkim dekretom iz ideoloških pobuda, kažu u novoosnovanom udruženju.

Fordomanija

Cilj udruženja jeste i jačanje svesti srpskog naroda na teritoriji Srednjeg Banata o značaju negovanja sopstvenog kulturnog i istorijskog nasleđa radi očuvanja nacionalnog identiteta i tradicije, posebno iskazane kroz duh Svetosavlja kao najvišeg odraza onog uzvišenog i plemenitog u srpskom nacionalnom biću.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Udruženje „Petrovgrad“ se osniva i radi jačanja svesti srpskog naroda o značaju srpskog jezika i vraćanja ćiriličnog pisma u svakodnevnu službenu i javnu upotrebu, a u skladu sa Ustavom Republike Srbije, navode osnivači.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh