I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Projekat „Rajska bašta“ angažuje i motiviše lica sa mentalnim poteškoćama

Kako bi osobe sa mentalnim poteškoćama što lakše ostvarile pravo na rad, Humanitarni centar Duga“ iz Zrenjanina pokrenuo je prošle godine projekat pod nazivom Rajska bašta“.

Projekat se realizuje u trajanju od godinu dana, a partneri ovog korisnog projekta su Caritas Srbija, Osnovna i srednja škola „9.maj“, kompanija „Carska bašta“ i Udruženje korisnika psihijatrijske pomoći „Duševna oaza“ u Vršcu.

Prema rečima stručne saradnice Humanitarnog centraRužice Knežević, opšti cilj ovog projekta jeste osnivanje socijalnog preduzeća u Zrenjaninu i radno angažovanje osoba sa mentalnim poteškoćama u gajenju i prodaji začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja.

PerSu marketi

-Aktivnosti koje su uveliko u toku, jesu motivacija, senzibilizacija i edukacija lica, koja su ili koja će biti radno angažovana u Rajskoj bašti“. Uspeli smo da postavimo jedan plastenik u objektu Naša priča“, koji se nalazi u okviru OSŠ „9.maj“, gde će se gajiti začinsko, lekovito i aromatično bilje. Proizvodi će biti plasirani na tržište i od prodaje istih očekujemo dobit. Deo dobiti usmerićemo za dalji proces proizvodnje, a drugi deo za posećivanja izletišta i izgradnju jednog letnjikovca – naglasila je Knežević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predstavnici i članovi Humanitarnog centra Duga“ se ovim putem zahvaljuju partnerima koji su im pomogli u realizaciji njihovih aktivnosti i nadaju se da će socijalno preduzetništvo biti prepoznato kao pozitivni primer socijalne politike u rešavanju socijalno-ekonomskih problema stanovništva i samim tim biti podržano i od strane lokalne zajednice.

Projekat Rajska bašta“ je deo projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health NEtworks, koju finansira Evropska unija kroz program Evropski intrumenti za demokratiju i ljudska prava.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh