I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Projekat „FUNED RORS 434“ za poboljšanje metodologije nastave u predškolskom obrazovanju

U Predškolskoj ustanovi Zrenjanin danas je započet projekat „For Unique New Education Design“, FUNED RORS 434. Projekat će se realizovati zajedničkom saradnjom četiri partnera, od kojih su dve ustanove iz Rumunije.

Željko Cvijanović

„Naš zvanični program u vrtićima je za svaku pohvalu, ali smatramo da kvalitet vaspitača može još više doći do izražaja. Možemo ponuditi vaspitačima bolje uslove, materijal i didaktička sredstva, i tada će njihov pun potencijal doći do itražaja. To bi stvorilo uslove za eventualno poboljšanje postojećih ili uvođenje novih nastavnih programa. Predviđeno je sedam radionica, koje će se realizovati u predstojećem periodu. Radionice će se baviti razvojem govora, matematikom, muzikom, fizičkim vaspitanjem, poznavanjem okoline i inkluzijom. Sa posebnim materijalima uradiće se i 70 radionica sa decom. Oni će služiti kao novi model, koji ćemo kasnije slati studentima za obrazovanje vaspitača u Vršcu, gde će oni to učiti da primenjuju. Model se razvija u Vršcu, Temišvaru i Rešici, a mi ga ovde testiramo. Tako mislimo da ćemo stvoriti bolje uslove za sve uzraste u vrtićima. Organizovaće se obrazovanje 60 zrenjaninskih vaspitača, koji žele veći stepen“, naglasio je menadžer projekta Željko Cvijanović.

PerSu marketi

Vaspitači će se školovati u Vršcu u okviru strukovne škole, imaće organizovan prevoz, a školarine se neće plaćati.

Jelena Prtljaga

„Uloga naše škole je višestruka imajući u vidu složenost projekta. Sa jedne strane kandidati će se doškolavati u našoj škol, kroz osnovne ili master studije. Sa druge strane novootvoreni centar za metodička istraživanja, će obezbediti okvir za razvoj inovativnih metoda rada. Aktivnosti će se odvijati u partnerskim odnosima, u vidu prekogranične saradnje Srbije i Rumunije. Praktičari, istraživači i profesori će zajedničkim radom kreirati nove pristupe u radu sa decom. Efekat bi trebao biti razvoj kreativnog mišljenja i reakcija kod dece, kao i razvoj funkcionalnog znanja. Nadamo se da ćemo zajedničkom saradnjom kreirati benefite“, istakla je direktorka Visoke škole strukovnih studija u Vršcu Jelena Prtljaga.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Zrenjanin Jelena Travar Miljević, a putem video poziva uključili su se i rumunski partneri iz Rešica i Temišvara.

Više o ovom projektu možete pogledati na sajtu https://funed.rs/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh