I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Projekat Edukacijom do posla obezbedio 54 radna mesta

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić razgovarao je danas u Zrenjaninu sa predstavnicima nekoliko IT kompanija, a zatim obišao prostorije softverske kompanije „Levi9“.
IMG_5548

Ova kompanija je učestvovala u velikom projektu „Edukacijom do posla“ koji su u prethodnoj godini realizovali U Zrenjaninu je u toku realizacija projekta „Edukacijom do posla“ koji su zajedno sproveli Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Srednja tehnička škola, i lokalna samouprava, a pod pokroviteljstvo Ministarstva sporta i omladine.

Nakon obilaska prostorija „Levi9“ i razgovora sa mladim programerima, Udovičić je rekao da je ovaj projekat primer kako se zajedničkom saradnjom i multisektorskim zalaganjem može doći do rezultata.

-Naša glavna intencija je bila da vidimo kako funkcioniše projekat koji je završen pre godinu dana, koji su rezultati onoga što smo radili zajedno sa lokalnom samoupravom i da razgovaramo sa mladim ljudima koji su prošli kroz program. U Zrenjaninu je njih 54 dobilo stalno zaposlenje kroz ovaj projekat, i želim da naglasim da je u prethodne dve godine kroz ovakve i slične projekte kroz edukaciju prošlo 6500 mladih ljudi, 650 njih je imalo praktičnu nastavu, i na kraju smo zaposlili 421 mladu osobu. S jedne strane možemo reći da je to mnogo, s druge da je malo, jer uvek može bolje. Želimo da nastavimo da finansiramo projekte koji za cilj imaju nešto što je opipljivo, nešto čime možemo da se pohvalimo, nešto što će da ohrabri nove generacije da se ugledaju na sve ove mlade ljude koji su sada prošli kroz obuke i došli do posla, istakao je ministar Udovičić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

IMG_5561

Postignutim rezultatima zadovoljni su i predstavnici lokalne samouprave, pa je tako pomoćnik gradonačelnika duško Radišić rekao da postoji želja da se dobro iskustvo koje je Zrenjanin imao, prenese celoj Srbiji, i da projekat „Edukacijom do posla“ primer na koji način svako može da zaposli veliki broj mladih ljudi.

-Želja nam je da mladi ostanu u našem gradu. Dobili smo od njih informacije koliko im je znači to što su ostali u svom gradu, sa svojim porodicama i zato se nadamo i daljoj podršci ministarstva kako bismo naš cilj – zaustavljanje odlaska mladih iz grada i države, uspeli da realizujemo još spremnije, rekao je Radišić.

On je podsetio da su u poslednjih godinu i po dana u Zrenjanin došle tri softverske kompanije, a da je još jedna svoj dolazak potvrdila danas.

Od ukupno 54 osoba koje su zaposlene u Zrenjaninu kroz projekat „Edukacijom do posla“, u kompaniji „Levi9“ je zapsoleno njih 10. Jedan od njih, programer Marko Matić kaže da je veoma zadovoljan uslovima i da mu je projekat „Edukacijom do posla“ pomogao da ostane u svom gradu i da tu osnuje porodicu.

-Ljudima koji žele da uđu u ovaj projekat, preporučio bih im da uče, jer se svako znanje isplati, rekao je Matić.

IMG_5565

Projekat „Edukacijom do posla“ bio je namenjen obuci nezaposlenih lica, a pored kompanije „Levi9“ učestvovala je i kompanija NIS.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh