I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

PROGRAM seoske slave u Belom Blatu – riblji kotlić, ovčiji paprikaš, „šicara“…

Meštani Belog Blata obeležiće seosku slavu trodnevnim bogatim programom od 29. septembra do 1. oktobra.

Tokom ovogodišnje proslave, za meštane i goste svih uzrasta, u Domu kulture biće organizovani zanimljivi dečiji, kulturno-umetnički i sportski događaji.

PerSu marketi

U petak, 29. septembra, predstavnici naseljenog mesta će u 12h položiti cveće na spomen obeležje žrtvama u Drugom svetskom ratu, nakon čega će od 13h uslediti svečana sednica Saveta Mesne zajednice. U subotu, 30. septembra, seoske društvene organizacije prirediće bogat celodnevni program, u okviru kojeg će biti održana takozvana „Šicara” – takmičenje u u gađanju glinenih golubova.

Članovi Udruženja kuvara amatera i negovatelja starih običaja će svim posetiocima po vrlo povoljnim cenama pripremiti  tradicionalni beloblatski ovčiji paprikaš.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U nedelju, 01. oktobra sa početkom od 10 časova biće održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe – „ Beloblatski riblji kotlić“.Za učešće u takmičarskom delu moguće je prijaviti ekipe na sledeće brojeve telefona: 064/178-19-97 i 064/312-80-67.

Tokom slavskih dana posetioci će, uz dobru muziku u šatorima, moći da probaju slatka i slana jela vrednih domaćica i domaćina, dok će najmlađi moći da uživaju u vožnji na ringišpilu, kao i u predstavama i priredbama.

Pišu: Milan Nedeljkov i Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh