I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Program „Moja prva plata“ u Zrenjaninu prihvatilo 473 mladih bez posla

Kako bi pomogla mladima do 30 godina da dođu do neophodnog iskustva za zaposlenje, država je sredinom avgusta pokrenula projekat „Moja prva plata“. Program podrazumeva uključivanje mladih u rad kompanija i praktično sticanje neophodnih znanja. Kako se projekat realizuje, koliko će trajati i koji će biti benefiti za poslodavce i mlade koji se budu uključili u isti proverili smo u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Javni poziv za realizaciju projekta „Moja prva plata“ raspisan je 17. avgusta, na osnovu Uredbe Vlade Srbije o programu podsticanja zapošljavanja mladih.

„Ovim programom daje se mogućnost mladima bez radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad. Na taj način omogućeno im je da povećaju svoje šanse za zapošljavanje. Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru. Prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora. Naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave”, objašnjavaju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijali Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Planirano je da se u program u čitavoj zemlji uključi 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem. Program “Moja prva plata” je dostupan za nezaposlene bez radnog iskustva koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koji imaju do 30 godina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Program „Moja prva plataˮ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci. Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu. Za mlade sa srednjim obrazovanjem to je 20.000 dinara, a za one sa visokim obrazovanjem 24.000. Uz to, njima se uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti”, preciziraju u filijali.

Rokovi za prijavljivanje za projekat “Moja prva plata”

Program se realizuje u četiri faze.

“U toku je realizacija prve faze,namenjene isključivo poslodavcima. Oni se u periodu od 17.08.2020. do 25.09.2020. godine prijavljuju na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. Druga faza realizacije programa namenjena je nezaposlenim licima. Oni će imati mogućnost da se u periodu od 01.10.2020. do 15.10.2020. godine prijave na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. Treća faza realizacije programa je izbor kandidata od strane poslodavaca. To će trajati od 16.10.2020. do 31.10.2020. Konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs počev od 01.11.2020. do 07.11.2020. godine. Poslednja faza realizacije programa “Moja prva plata” je potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa u periodu od 08.11.2020. do 07.12.2020. godine”, navode u ovoj službi.

NSZ kontinuirano informiše mlade sa evidencije nezaposlenih, a koji su ciljna grupa programa o ovom projektu. Do sada je, na nivou Srbije, informisano 24.361 lice koje je i prihvatilo učešće u programu “Moja prva plata”. Na području filijale Zrenjanin učešće je do sada prihvatilo 473 lica.

Javni poziv za učešće u programu “Moja prva plata” dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs) i na sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh