I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 23. januara 2020.

Kulturni centar Zrenjanina pripremio je na početku 2020. godine bogat i raznovrstan program, od projekcija filmova do izložbi i pozorišnih predstava.

U Kulturnom centru Zrenjanina u januaru i prve dve nedelje februara 2020. prikazuje se filmski ciklus: „Najbolje od Francuskog filmskog kravana“

Svake srede i četvrtka u Maloj sali od 20 časova mogu se pogledati filmovi novije produkcije i upoznati aktuelnosti u oblasti francuskog filma. U okviru ciklusa prikazaće se šest filmska ostvarenja. Ciklus se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Ulaz na projekcije je besplatan.

 

PerSu marketi

Sreda 15. i četvrtak 16. januar
Film:”Žeronimo” (Fra, 2013, 1h47min) – Geronimo, režija: Toni Gatlif. Igraju: Selin Salet, David Miržija, Rašid Jus…
Tokom vrelih avgustovskih dana, mlada aktivistkinja Žeronimo pokušava da smanji tenziju i konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada tinejdžerka turskog porekla, Nil Terzi, pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, Liki Molina, svog dragog. Poput ulja na vatri, njihovo bekstvo rasplamsava sukobe između već zavađenih grupa…

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sreda 22. i četvrtak 23. januar
Film:”Nisam đubre” (Fra, 2016, 1h51min) – Je ne suis pas un salaud, režija: Emanuel Finkiel. Igraju: Nikola Divošel, Melani Tjeri, Marin Kajon.
Nakon što je brutalno napadnut na ulici, Edi lažno optužuje Ahmeda, idealnog krivca, koga je uočio na ulici nekoliko dana pre napada. Dok Ahmed upada u kandže nemilosrdnog pravosudnog sistema, Edi se trudi da nastavi normalnim tokom život sa ženom i sinom. Dobija novi posao i sve izgleda kao da se vratilo u normalu. Međutim, polako ga pritiska breme njegovog nemoralnog postupka… Rizikujući da izgubi sve, Edi će pokušati da otkrije
istinu…

PROGRAM VIZUELNIH UMETNOSTI

U sredu, 15. januara u 19 časova u Kući Đure Jakšića u Beogradu (Skadarska br. 34.) biće otvorena izložba 14. likovnog salona 30X30. Na izložbi se predstavljaju radovi sa prošlogodišnjeg (2019.) likovnog konkursa koji su selektovani za izlaganje na 14. likovnom salonu. Publika će imati priliku da pogleda (umetničke) radove 158 autora.

IZLOŽBA ARHITEKTE LAZARA KUZMANOVA

U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 16. januara biće otvorena retrospektivna izložba arhitekte Lazara Kuzmanova. Izložba prikazuje autorov stvaralački rad u periodu od 2000-2019. godine. U okviru postavke predstavlja se 16 izvedenih objekata koji svaki na svoj način prikazuje arhitektonsku estetiku autora i kontinuitet u njegovom radu. Lazar Kuzmanov je dobitnik Nagrade za arhitekturu „Đorđe Tabaković“ za 2019. godinu, koju već 25 godina dodeljuje Društvo arhitekata Novog Sada. Izložba se otvara povodom dobijanja ove prestižne nagrade.
Svečano otvaranje je u 19 časova a postavku o radu arhitekte Kuzmanova možete pogledati do 27. januara u izložbenom salonu Kulturnog centra. Izložbu organizuje Kulturni centar u saradnji sa Društvom arhitekata Zrenjanin.

Lazar Kuzmanov (Titel, 1968)
Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu u klasi prof. Svetislava Ličine (1995), a potom i magistrirao na istom fakultetu (2008). Karijeru je započeo u Zavodu za urbanizam Novi Sad (1995–2001). U periodu od 1997–2002. u autorskom paru sa arh. Iljom Mikitišinom osvaja zapažena priznanja na arhitektonskim i urbanističkim konkursima. Od 2004. vodi sopstveni projektni biro „Kuzmanov and Partners” sa saradnicima arh. Miljanom Cvijetićem i Draganom Konstantinović. Već sa prvim izvedenim objektima najavljuju novi estetski pristup projektovanju stambenih objekata, naglašene plastičnosti i istančane likovnosti. U kasnijem samostalnom radu projektuje više stambenih i poslovnih objekata u Novom Sadu gde je napravio iskorak iz ustaljene domaće graditeljske prakse. Dela mu se odlikuju smelim oblikovnim pristupom, elegantnim kompozicionim rešenjima i predanim radom na detaljima. Član je Inženjerske komore Srbije, Društva arhitekata Novog Sada (DaNS) i Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine (UPIDIV). U periodu 2000–2004. godine obavljao je dužnost pokrajinskog sekretara za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo AP Vojvodine. Između 1996–2012. učestvuje u nastavi na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehnič-kih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Bio je predsednik Društva arhitekata Novog Sada i glavni i odgovorni urednik časopisa DaNS (2005–2008). Učestvovao na preko pedeset izložbi i salona arhitekture u zemlji i inostranstrvu. Dobitnik je brojnih nagrada i strukovnih priznanja.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Grada Zrenjanina, Srpske pravoslavne crkvene opštine Zrenjanin i Kulturnog centra – „Plivanje za časni krst“ održaće se u nedelju, 19. januara.

Manifestacija se ove godine organizuje 12 put, za redom, kao deo obeležavanja hrišćanskog praznika – Bogojavljenja. Plivanje za časni krst počinje u 12 časova na Jezeru kod Kulturnog centra.
Svi zainteresovani za plivanje i učešće na manifestaciji mogu da se prijave na broj telefona: 064/8116471.

USKORO

U četvrtak, 30. januara u Kulturnom centru biće izvedena nova pozorišna komedija „Ima nešto što bi trebalo da znaš“. Predstava je urađena po motivima teksta „Istina“ Floriana Zelera a njen autorski tim koji je i nosilac uloga čine: Miloš Lalović, Milica Janketić, Maja Nikolić i Bojan Krivokapić. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 700 dinara.

U subotu, 8. februara na programu je hit predstava „Sokin i Bosina“, komedija koja nam prikazuje večite odnose unutar porodica u kojima dominiraju likovi tašte i svekrve uz prisustvo mudre snaje i skromnog zeta. Igraju: Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Miloš Đorđević i Kalina Kovačević. Kao i uvek za predstavu vlada veliko interesovanje a odigrana je preko 150 puta. Predstava počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara.

– POPUST –
U okviru prodaje karata otvorena je mogućnost da pored uobičajenih prodaja karata za svaku predstavu, po navedenim cenama, možete da kupite i karte za obe predstave po ceni od 1200 dinara.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 14. januara, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dodatne informacije o prodaji karata:
023/566-712
063/562-783

Dobro došli!
Organizator zadržava pravo izmene programa.

Pratite nas putem FB stranice, sajta –
www.kczr.org kao i preko našeg youtube kanala

Prijatelji Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh