I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Prognoza za kraj januara, februar i mart 2013.

Poljoprivredni tehničar iz Sivca, Radivoje Komazec koji se već 12 godina, jedini u Srbiji, bavi dugoročnom prognozom, izjavio je nedavno da će zima biti blaža i sa manje snega nego prošle. Komazecove prognoze podsećaju na one koje je izrađivao čuveni ruski prognostičar, Boris Koljčicki. Prognoza koju je Komazec pojasnio, odnosi se na januar, februar i mart 2013.

Koljčicki

– Prvo ječe zahlađenje i sneg možemo očekivati tek krajem januara, a trajaće do polovine februara. Temperature u prva tri meseca kretaće se od minus 10 do 18 stepeni Celzijusa. U januaru će jutarnje temperature biti oko minus dva stepena Celzijusa, dok će dnevne biti i do plus sedam, a od 17. možemo očekivati jače zahlađenje. Od 20. do 25. januara padaće sneg i jutarnje temperature biće oko minus 10 stepeni Celzijusa. Krajem meseca uslediće blago otopljenje – rekao je Komazec.
Situacija se neće znatno promeniti ni u februaru.

Zima

PerSu marketi

– Najniža dnevna temperatura biće oko četiri stepena ispod nule, a najviša pet stepeni iznad nule. Od 9. februara dolazi još jedan talas zahlađenja sa snežnim padavinama, koji će trajati do 15. februara, kada možemo da očekujemo najvišu dnevnu temperaturu oko osam stepeni u plusu. Mart će biti promenljiv, s kišom i temperaturama uobičajenim za to doba godine. Sredinom meseca uslediće nešto topliji period, ali i dalje s kišom. Jutarnje temperature biće od dva do 13 stepeni. Blago zahlađenje očekuje nas od 20. do 24. marta, a onda sledi naglo otopljenje s temperaturama do 18 stepeni Celzijusa – prognozira Komazec.

Izvor : Kurir, I love Zrenjanin

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh