I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prodata zrenjaninska skrobara Ipok

Najveću skorbaru na Balkanu – Zrenjaninski IPOK, kupilo je pančevačko preduzeće Almeks po ceni od 8,2 miliona evra što je za 409 miliona dinara više od početne cene.
Trku u kupovini izgubio je beogradski Kartonval koji je poslednjih meseci pokrenuo porizvodnju u Ipoku kao zakupac.
 – „Kartonval“ se ozbiljno spremao za nadmetanje, kako bismo nastavili proizvodnju u pogonima koje smo zakupili pre godinu dana, ali je „Almeks“ ponudio najvišu cenu, pa nam ostaje samo da im čestitamo i poželimo uspešnu preradu kukuruza i dobro poslovanje“, rekao je neposredno nakon aukcije Zoran Petković, direktor te kompanije.
Pored Almeksa i Kartonvala, na aukciji su učestvovali i kompanija Agrana iz Beča i Niška AIK banka.

U istorijatu preduzeća Almeks od 1973. godine kada je osnovan, do danas – očigledan je prosperitet u oblasti poljoprivredne proizvodnje, stočarstva, prodaje mehanizacije a interesantniji podatak jeste i vlasništvo nad skrobarom iz Jabuke zbog čega nema bojazni da će delatnost Ipoka biti nepoznanica. To Pančevačko preduzeće je u periodu od 2003-2009. svake godine kupilo po jedno preduzeće, zemljište ili farmu.

Zrenjaninski Ipok kao poslednji u tom lancu nakon bolnog stečaja a zatim i oporavka zakupom Kartonvala, ponovo će izazvati pažnju javnosti koja i dalje ne može da se otrgne činjenica o izuzetnom kapacitetu i potencijalu skrobare, lošim godinama, različitim interesima brojnih rukovodilaca i nezapamćenom tržišnom krahu.

I Taxi Zrenjanin

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh