I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Prodaja zrenjaninske Pivare u delovima

Pošto Zrenjaninska industrija piva – ZIP u stečaju, kao pravno lice, ni iz četvrtog puta nije uspela da nađe kupca, odlučeno je da se imovina fabrike pokuša prodati po delovima, kako bi poverioci konačno bili namireni.
pivara novosti.rs
Ovakav scenario „Dnevnik” je nagovestio još u novembru prošle godine, kada je pisao o jednoj od najstarijih srpskih pivara, u kojoj se neprekidno proizvodilo od 1745. do 2006.

Stečajni upravnik ZIP-a Dragan Božić potvrdio je za naš list da će, najverovatnije u martu, biti zakazana prodaja dve odvojene celine – stovarišta sa prodavnicama u Petrovcu na Mlavi i Kikindi. Ostalo će, kao i do sada, biti prodavano kao pravno lice.

– Po nalogu suda uradili smo reprocenu vrednosti imovine, pošto je bilo manjih izmena, ali u principu cena nije menjana u odnosu na prethodnu -rekao je Božić.

Po ranijoj proceni, imovina pivare vredela je 188 miliona dinara, a potencijalnim kupcima nuđen je fabrički krug sa magacinima u neposrednoj blizini centra grada, zatim špiritana sa pomoćnim objektima u Ulici Brigadira Ristića, dva stovarišta sa prodavnicama u Kikindi i Petrovcu na Mlavi. Ali, i skoro kompletna oprema za proizvodnju piva, od kazana, fermentora i pasterizatora, do rezervoara i linija za punjenje. Božić kaže da se oprema nalazi u pogonima i da nije, kao u nekim drugim ovdašnjim fabrikama, u međuvremenu „raščerupana”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Iza nas su četiri neuspešne prodaje i videćemo da li će biti kupaca bar za objekte u Petrovcu na Mlavi i Kikindi. Za sada, ipak, nema zainteresovanih, ali ima još vremena do naredne prodaje – naglasio je Božić.

Pivara je privatizovana 2003. godine, kada je kontroverzni vojvođanski biznismen Momčilo Rajić za 912.000 evra došao u posed 51,04 odsto kapitala ZIP-a. Ubrzo nakon toga, proizvodnja je obustavljena i stavljen je katanac na fabriku. Bez posla je ostalo oko 250 radnika. Na predlog grada Zrenjanina, kao jednog od poverilaca, jula 2010. godine uveden je stečajni postupak.

Izvor: dnvnik.rs/Ž. Balaban     Foto : novosti.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh