I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Probni rad postrojenja za prečišćavanje vode trajaće najduže meseca dana (VIDEO)

Maksimalno mesec dana trajaće probni rad postrojenja za prećišćavanje vode  – izjavio je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina dan nakon što je iz ovog postrojenja puštena prerađena voda u postojeći vodovodni sistem grada.

Da bi do ovoga došlo promenjen je jedan deo zakona pa je sada i privatnim kompanijama omogućeno da učestvuju u jednom delu delatnosti oko prečišćavanja vode. Na redu je sanitarna inspekcija koja treba da da saglasnost i upotrebnu dozvolu i ne očekujem da taj proces potraje duže od mesec dana – naglasio je Janjić pred novinarima svih lokalnih i nacionalnih medija koji su danas bili u Zrenjaninu.

Problem sa ispravnom pijaćom vodom datira još od 1975. godine. Zabrana upotrebe pijaće vode za piće i kuvanje na snazi je od 2004. godine.  Voda koja sada teče iz česmi ima daleko bolji izgled i ukus u odnosu na onu koja je tekla prethodnih godina i decenija, još samo da to analizama potvrde i nadležne institucije. Dotada će  na snazi i dalje biti postojeća zabrana upotrebe pijaće vode.

 

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh