I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

Vojnicima koji su dobrovoljno služili rok 2014. godine, danas su uručene zahvalnice i značke Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Srbije.

Dodelu priznanja organizovao je Granizon Vojske Srbije u Zrenjaninu u saradnji sa lokalnom samoupravom. Načelnik centra Ministarstva odbrane u Zrenjaninu, potpukovnik Radovan Jazić, pohvalio je ovu klasu vojnika.

-Sada već tradicionalno dodeljujemo priznanja vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok ili završili kurs rezervnih oficira u Vojsci Srbije. Ova priznanja se dodeljuju u skladu sa Pravilnikom o priznanjima i nenovčanim nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, nakon što je 2011. godine ukinut obavezni vojni rok. Priznanja predstavljaju siimboliku koja će ih podsećati na vojničke dane i koju mogu sa ponosom da pokazuju generacijama koje dolaze, kako bi možda i njih podstakli na istu odluku, istakao je Jazić zahvalivši se vojnicima za saradnju.

Fordomanija

Posebnu pažnju privukle su pripadnice „nežnijeg“ pola. Neke od njih danas su obukle uniformu, i na taj način pokazale koliko su ponosne na stečeno iskustvo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Priznanja su vojnicima uručivali pomoćnici gradonačelnika Zrenjanina, Željka Milošević i Simo Salapura.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh