I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Privremeno rešenje za deponiju kod Torka

U Žitištu je danas održan sastanak predsednika te opštine Mitra Vučurevića i rukovodstva austrijske firme „ASA“, koja posluje u opštini Kikinda.

deponija-zitiste1

Sastanak je organizovan nakon što je zatvorena deponija koja se nalazi nedaleko od naselja Torak i koja je u plamenu više od tri nedelje. Dim i neprijatan miris sa ovog smetlišta stvarao je velike probleme meštanima.

U telefonskom razgovoru sa predsednikom opštine Mitrom Vučurevićem saznali smo da je na današnjem sastanku dogovoreno da će se prikupljeni otpad odnositi u regionalnu deponiju koja se nalazi u Kikindi. Vučurević je rekao da će kamioni JKSP „EKOS“ i dalje nastaviti da prikupljaju smeće iz svih naseljenih mesta žitištanske opštine, ali će se otpad iz kamiona prazniti na deponiju u Tordi da bi se potom utovarao u posebne transportne kontejnere firme „ASA“ i prebacivao u Kikindu. Vučurević je rekao da je ovakva saradnja sa firmom „ASA“ dogovorena do 31. decembra tekuće godine, a nakon tog perioda biće raspisan poziv za izbor najboljeg ponuđača za upravljanje otpadom sa teritorije opštine Žitište.

PerSu marketi

deponija-zitiste

Izvor: Info centar Žitište

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh