I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Italijanski privrednici posetili Zrenjanin

Na poslovnom sastanku održanom danas u Baroknoj sali Gradske kuće predstavnicima italijanskih kompanija predstavljeni su svi potencijali našeg grada, nakon čega su obišli  industrijsku zonu Jugoistok i nekoliko italijanskih fabrika.

 

-U saradnji sa Vladom AP Vojvdine, danas imamo priliku da ugostimo insvestitore iz Italije. Ono što njih zanima je mogućnost investiranja ne samo u Zrenjaninu nego i na teritoriji cele Vojvodine, ali naravno da je naša želja da investicije prvenstveno budu na teritoriji našeg grada – izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

Dovođenje novih investitora i otvaranje novih radnih mesta je svakako jedan on najvažnijih zadataka ove administracije.

I Taxi Zrenjanin

– Jedna od prioritetnih stvari lokalne samouprave je privlačenje investitora – kako domaćih, tako i stranih. Osim razgovora sa vladom AP Vojvodine mi razgovaramo i sa vladom Republike Srbije po pitanju drugih investicija.

Dobro iskustvo iz prethodnog perioda baš sa italijanskim kompanijama koje posluju u industrijskoj zoni najbolji su promoteri našeg grada, istakao je Santovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Danas ćemo obići industrijske zone, da se investitori upoznaju sa onim čime raspolažemo, prvenstveno sa zonom Jugoistok u kojoj trenutno postoji 72 hektara slobodnog prostora, ali sa mogućnošću proširenja. Očekujem da će nakon ovih prvih razgovora gde se upoznajemo, uslediti naredni u kojima ćemo konkretno pričati o ulaganjima. Ovo danas je pre svega upoznavanje sa potencijalima grada, a mi svakako imamo šta da ponudimo.

Marko Cani i Saša Santovac

Član Evropskog parlamenta Marko Cani delegiran je da promoviše ove susrete.

– Zahvaljujem opštini Zrenjanin što je organizovala ovaj susret i što će nas upoznati sa trenutnom situacijom i mogućnostima za investiranje. Znamo da je dosta italijanskih firmi otvorilo fabrike u Srbiji koje su omogućile nova radna mesta. Danas su došle firme koje su zainteresovane da otvore nove fabrike, a nadam se da će neke od njih uspeti da se pronađu upravo ovde. Ovaj današnji susret je mali, ali veoma važan korak u saradnji između Italije i Srbije, izjavio je Marko Cani.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh