I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Privodi se kraju koristan i vredan projekat „EduWebCast“

U amfiteatru Tehničkog fakuteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu održana je završna konferencija projekta „Infrastruktura za prekogranični pristup sadržajima visokog obrazovanja putem veb kastinga (MIS ETC 1379)“ – EduWebCast.

pupin-zrenjanin

Projekat vredan 290.970 evra finansiran je sredstvima iz programa IPA prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, a učesnici su Univerzitet “Politehnika” iz Temišvara kao vodeći partner i Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” kao projektni partner. Projekat je počeo 19. decembra 2013., a završava se 18. juna 2015. godine.

WebCast sistem čine veb platforma i prateća infrastruktura za prekogranični pristup i ditribuciju video materijala edukativnog sadržaja. Video sadržaj su kreirali predavači dve institucije koje učestvuju u projektu. Video sadržaji predstavljaju deo standardnih lekcija koje se drže u okviru predmeta redovne nastave u oblasti Računarstva i Informacionih tehnologija na tim institucijama, a prilagođeni za tri ciljne grupe:

Fordomanija

Studente obe institucije sa sva tri nivoa studija (bečelor, master i doktorske studije) koji će imati priliku da na ovaj način pristupe kombinovanim sadržajima iz oblasti informacionih tehnologija obe intitucije,

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Učenike srednjih škola u gradovima Zrenjanin, Vršac, Kikinda, Pančevo, Temišvar, Rešica, Karansebeš, Lugož i koji imaju interesovanje za učenje aktuelnih informacionih tehnologija i van predviđenih programa u svojim institucijama i

Svršene studente ovih Institucija kao i zaposlene IT profesionalce koji žele da prate nove tehnologije i tako proširuju svoje znanje.

pupin-2

WebCast sistem predstavlja modernu platformu visokih performansi i može se, pored ovog projekta, koristi u nastavi i naučno-istraživačkom radu, a omogućava rad sa tehnologijama kao što su: „Cloud“ računarstvo, serverska virtuelizacija, HPC (High Performance Computing), kompleksni proračuni i GPU programiranje.

Na konferenciji je prof. dr Borislav Odadžić, koordinator aktivnosti Srbija, predstavio institucije – partnere na projektu i članove projektnog tima.

– Edukativnim sadržaju će moći da se pristupi preko određenog web portala i adresa. Radi se o 12 lekcija, sedam radi rumunski partner, a pet radimo mi. Tih 5 lekcija tiču se kompjuterskih mreža veštačke inteligencije određenih sistema. Od ukupnog iznosa od 290970 evra, fakultet je participirao sa 16000 evra i zauzvrat dobio opremu koja vredi preko 80.000 evra. Preko te opreme i softvera koji je instaliran dobijamo ne samo mogućnost praćenja lekcija nego i podizanje nivoa edukacije jer preko te opreme ulazimo u nešto što se danas zove High performans computing, rekao je prof dr Borislav Odadžić.

Sve informacije o projektu se mogu naći na:

http://www.tfzr.uns.ac.rs/eduwebcast/

Pristup Webcast sistemu je moguć na:

http://www.tfzr.uns.ac.rs/webcast/

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh