I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pripremljeno još 17.000 paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene građane

Grad Zrenjanin priprema i drugu turu paketa pomoći namenjenih penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima.

Volonteri pripremaju ove pakete u Hali sportova „Medison“, gde je na početku vanrednog stanja oformljen distributivni centar.

Zrenjanin se u ovim teškim trenucima pokazao i po svojoj humanosti.  Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije saopštila je da se, zahvaljujući nacionalnoj platformi „Budi volonter“, koja je pokrenuta 24. marta, preko 7.000 ljudi u 27 gradova i opština uključilo u pomaganje sugrađanima na dobrovoljnoj bazi. Prema tim podacima, nakon Beograda i Novog Sada, najviše volontera bilo je upravo u Zrenjaninu – 7 odsto od ukupnog broja u Srbiji.

PerSu marketi

Volonteri su u prethodnom periodu bili angažovani u kol-centru, koji je oformila Gradska uprava za pomoć starijim sugrađanima, kao i na pakovanju i podeli paketa pomoći namenjenih penzionerima sa mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara i socijalno ugroženim građanima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podeljeno 17000 paketa, početkom meseca maja, još toliko

U prvom krugu raspodele pomoći podeljeno je već 17000 paketa, a toliko će ih biti podeljeno i u drugoj turi.  Naime, naknadno su se javljali građani koji ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći, a koji se u početku nisu nalazili na spisku, pa su i za njih pripremljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

– Roba je stigla i pakete ćemo distribuirati u prvoj polovini maja. Skoro 300 volontera će učestvovati u pakovanju i distribuciji paketa pomoći namenjenih našim penzionerima i socijalno ugroženim građanima – izjavio  je Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina prilikom obilaska volontera.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da se još jednom zahvali svim donatorima i volonterima bez kojih akcije ovakvog obima ne bi uspele.
– Veliku zahvalnost upućujemo ovim divnim mladim ljudima, sportistima, volonterima Crvenog krsta, vatrogascima, kao i radnicima Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova. Bez njihove i bez pomoći volontera na terenu, koji dele pakete, sve ovo ne bi moglo da se realizuje – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh