I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pripreme za izbore Saveta i Nadzornih odbora mesnih zajednica

Izbori za Savete i Nadzorne odbore Mesnih zajednica biće održani u nedelju 3. februara od 7 do 20 časova u ukupno 29 gradskih i mesnih zajednica u naseljenim mestima. U svakoj mesnoj zajednici biće samo jedno izborno mesto, a građani će na jednoj listi moći da se opredele za kandidata kojem žele da ukažu poverenje u predstojećem četvorogodišnjem mandatu. Na listiću će se nalaziti samo ime i prezime kandidata.

izbori

Izbori i za Savete i Nadzorne odbore održaće se u mesnim zajednicama Centar, Gradnulica, Sava Kovačević, Veljko Vlahović, Dolja-Crni Šor, Zeleno polje, Žarko Zrenjanin, Dositej Obradović, Mužlja, Aradac, Belo Blato, Botoš, Ečka, Zlatica, Klek, Knićanin, Lukićevo, Melenci, Mihajlovo, Orlovat, Stajićevo, Farkaždin i Čenta.

U mesnim zajednicama Šumica, Mala Amerika, Jankov Most i Taraš biće održani  izbori samo za Savete, dok će u mesnim  zajednicama Lazarevo i Banatski Despotovac biti održani izbori samo za Nadzorne odbore.

I Taxi Zrenjanin

RadePotencijal mesnih zajednica da postanu efikasan i pristupačan servis građana u mnogome zavisi od ljudi koje će građani kandidovati ali i izglasati za članove Saveta. Saveti mesnih zajednica ne trebaju i ne smeju da budu mesta na kojima će stranke po svaku cenu nametati svoje članove. Saveti postoje da bi efikasno rešavali svakodnevne probleme  u sredinama u kojima deluju. Ukoliko kandidujemo i izaberemo ljude koji su nekvalitetni i nestručni, sam izbor gubi smisao, jer ćemo imati ljude koji ne shvataju zašto su izabrani, a tu su ustvari da se volonterski bore za svoje naselje,  selo i svoje komšije – rekao je za portal I love Zrenjanin predsednik Asocijacije mesnih zajednica, Rade Vasiljević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, Asocijacija očekuje da će biti kandidovano oko 600 kandidata za članove Saveta i Nadzornih odbora u 29 mesnih zajednica.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh