I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Pripreme za izbore Saveta i Nadzornih odbora mesnih zajednica

Izbori za Savete i Nadzorne odbore Mesnih zajednica biće održani u nedelju 3. februara od 7 do 20 časova u ukupno 29 gradskih i mesnih zajednica u naseljenim mestima. U svakoj mesnoj zajednici biće samo jedno izborno mesto, a građani će na jednoj listi moći da se opredele za kandidata kojem žele da ukažu poverenje u predstojećem četvorogodišnjem mandatu. Na listiću će se nalaziti samo ime i prezime kandidata.

izbori

Izbori i za Savete i Nadzorne odbore održaće se u mesnim zajednicama Centar, Gradnulica, Sava Kovačević, Veljko Vlahović, Dolja-Crni Šor, Zeleno polje, Žarko Zrenjanin, Dositej Obradović, Mužlja, Aradac, Belo Blato, Botoš, Ečka, Zlatica, Klek, Knićanin, Lukićevo, Melenci, Mihajlovo, Orlovat, Stajićevo, Farkaždin i Čenta.

U mesnim zajednicama Šumica, Mala Amerika, Jankov Most i Taraš biće održani  izbori samo za Savete, dok će u mesnim  zajednicama Lazarevo i Banatski Despotovac biti održani izbori samo za Nadzorne odbore.

PerSu marketi

RadePotencijal mesnih zajednica da postanu efikasan i pristupačan servis građana u mnogome zavisi od ljudi koje će građani kandidovati ali i izglasati za članove Saveta. Saveti mesnih zajednica ne trebaju i ne smeju da budu mesta na kojima će stranke po svaku cenu nametati svoje članove. Saveti postoje da bi efikasno rešavali svakodnevne probleme  u sredinama u kojima deluju. Ukoliko kandidujemo i izaberemo ljude koji su nekvalitetni i nestručni, sam izbor gubi smisao, jer ćemo imati ljude koji ne shvataju zašto su izabrani, a tu su ustvari da se volonterski bore za svoje naselje,  selo i svoje komšije – rekao je za portal I love Zrenjanin predsednik Asocijacije mesnih zajednica, Rade Vasiljević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, Asocijacija očekuje da će biti kandidovano oko 600 kandidata za članove Saveta i Nadzornih odbora u 29 mesnih zajednica.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh