I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pripadnici Vojske Srbije lutkom obradovali malu Danijelu iz Taraša

Treću godinu zaredom pripradnici Vojske Srbije sprovode humanitarnu akciju „Humanost na delu“ u okviru projekta Civilno-vojna saradnja.

Nakon što su materijalno potpomognute porodice u Knićaninu, Orašcu i Međi, ovaj put pomoć je podeljena trima porodicama iz Taraša.

– Porodice koje odaberemo za materijalnu pomoć jesu u teškoj materijalnoj situaciji, ali istovremeno nisu ni korisnici socijalne pomoći iz prostog razloga što to ne žele, već nastoje da sami obezbede sredstva za život – pojašnjava major Rade Daljević iz Komande za razvoj Banatske brigade Zrenjanin.

Fordomanija

Porodica Stojkov iz Taraša, major Daljević i volonteri Crvenog Krsta

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovom prilikom porodicama Stojkov, Miletić i Marinkov podeljeno je ukupno 300 kilograma humanitarne pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i kućne hemije. Sredstva su prikupili pripadnici Vojske Srbije, a u akciju su se uključili i Kancelarija za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave u saradnji sa kompanijom Gomex, gradonačelnik Zrenjanina, kompanija Persu, Crveni Krst Zrenjanin kao i Centar za socijalni rad koji je „snimio“ situaciju na terenu bez obzira što ove porodice nisu korisnici njihovih usluga.

Jelena Dragić uručuje poklon maloj Danijeli Stojkov

U porodici Stojkov je troje maloletne dece – Danijela, Sofija i Boris. Danijela je za predstojeći rođendan dobila i poseban poklon, lutku, lični dar majora Daljevića.

U porodici Marinkov samohrani otac Milan sada živi sa petoro dece – Stojom, Valentinom, Milanom, Violetom i Jovicom, dok se preostalo četvoro odrasle dece osamostalilo.

Porodica Marinkov sa donatorima

U zajednici sa Milanom Marinkovim živi i radi i njegov brat blizanac Milorad

– Ovim putem nastojimo da animiramo i druge ustanove, firme i pojedince da se uključe u ovu i slične akcije, a sa posebnim zadovoljstvom pominjem Milorada Dostanića iz Belog Blata, proizvođača „kućne“ hemije koji je od početka u ovoj akciji – podvukao je Daljević.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh