I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Prinudni odmori u Petrohemiji

U HIP-Petrohemija će od 1. septembra, 1300 od ukupno 1800, radnika biti na prinudnim odmorima, zbog investicionih radova na modernizaciji baznog pogona Fabrike polietilena visoke gustine (PEVG), saopšteno je danas Tanjugu u Stručnoj službi za odnose s javnošću te kompanije.

Radnici „Petrohemije“ biće na prinudnim odmorima do kraja decembra, odnosno do završetka investicionih radova i do starta Fabrike PEVG. Tokom plaćenog odsustva, radnici će primati 65 odsto zarade, ostvarene u prethodna tri meseca. Nadzorni odbor HIP-Petrohemija odobrio je 21. avgusta investicioni projekat za povećanje kapaciteta Fabrike PEVG, za koji će Petrohemija iz svojih sredstava izdvojiti 2,4 miliona evra, dok će Naftna industrija Srbije, kao jedan od akcionara, obezbediti još 4,7 miliona evra i zarade zaposlenih od septembra do decembra, navedeno je u saopštenju. Zbog nedostatka C-4 frakcije, osnovne sirovine za proizvodnju, koja u Elemir stiže iz Pančeva, na prinudne odmore će otići i 312 radnika Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK), od ukupno 382 zaposlena, rekao je Tanjugu direktor FSK Milovan Eremić.

Jedina „kaučukara“ u Srbiji stajala je, zbog nedostatka sirovina od marta do maja, što je iskorišćeno za redovan remont pogona. Elemirska fabrika nije radila ni avgusta, zbog nedostatka C-4 frakcije, ali je od početka godine, ipak, proizvela 21.702 tone kvalitetnog sintetičkog kaučuka ili 51 odsto od ukupne proizvodnje ostvarene u 2011. godini.

I Taxi Zrenjanin

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh