I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina posetili Zrenjanin

Zrenjanin su danas u popodnevnim satima posetili princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, a kako je navedeno u Gradskoj kući, povod posete je koncert gudačkog orkestra koji je od 19 časova održan u Narodnom pozorištu  „Toša Jovanović”.

Princ Krađorđević najpre je u Plavom salonu razgovarao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, a nakon toga sa medijima podelio mišljenje o aktuelnoj inicijativi Udruženja „Petrovgrad”, da se Zrenjaninu promeni ime.

– Treba da se organizuje referendum, da građani biraju šta žele, to je demokratski proces. Mi smo demokratsko društvo, rekao je kratko princ Aleksandar Karađorđević.

PerSu marketi

Njega je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upoznao sa trenutnim potencijalima Zrenjanina, stanjem privrede, privlačenjem stranih investitora i zapošljavanjem radne snage. Nakon boravka u Gradskoj kući, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina prošetali su kroz centar Zrenjanina sve do Uspenskog hrama u Svetosavskoj ulici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ispred Tržnog centra Renesansa gde su postavljeni štandovi za potpisivanje peticije o raspisivanju referenduma za vraćanje naziva gradu u Petrovgrad, Karađorđevići su razgovarali sa članovima Udruženja „Petrovgrad”.

– Smatramo da je došao trenutak da na najdemokratskiji način tražimo da se građani na referendumu izjasne o vraćanju naziva grada koji je političkim dekretom promenjen posle Drugog svetskog rata. Smatramo da građani imaju pravo da kažu svoje mišljenje i insistiramo da vlast omogući građanima da se izjasne na tu temu. Mislimo da je odziv građana veoma dobar i očekujemo njihovu ogromnu podršku za naš zahtev – izjavio je Budimir Jovanović, predsednik Udruženja „Petrovgrad”

Tokom boravka na štandu, princ Karađorđević nije potpisao peticiju za raspisivanje referenduma.

Poseta je završena prisustvom na koncertu kamernog orkestra „Kraljevski gudači Svetog Đorđa”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh