I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Montažne kuće za dve izbegličke porodice

U okviru drugog podprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji, danas su u Zrenjaninu potpisani ugovori o primopredaji dve montažne kuće izbegličkim porodicama Pogačar i Cvijanović.

U skladu sa brojem članova domaćinstva, porodice će od danas živeti u kućama od 40 i 70 kvadrata.

Jelena Tomić ispred Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, pojasnila je cilj Regionalnog programa, odnosno trajno rešavanje stambenog pitanja izbeglica i izbegličkih porodica, koje su u periodu od 1991. do 1995. godine prognani sa prostora bivše Jugoslavije.

I Taxi Zrenjanin

-Regionalni program stambenog zbrinjavanja pruža pomoć u dodeli građevinskih materijala i seoskih domaćinstva, kao i u izgradnji ili kupovini stanova i montažnih kuća. U programu se nalazi 120 montažnih kuća, od kojih je do sada predato 68, dok će do kraja ove godine blizu 100 stambenih objekata dobiti svoje nove stanare – dodala je Tomić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bojan Cvijanović i njegova porodica od 1991. godine do danas živeli su kao podstanari u Beogradu i Pančevu.

On je za naš portal rekao da je izuzetno srećan i zadovoljan činjenicom da će konačno sa suprugom i decom moći da živi u novom porodičnom domu u Perlezu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Povereništva za izbegla i raseljena lica i grada Zrenjanina i članovi lokalne samouprave.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh