I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Primećujete li slepe osobe na ulici i u saobraćaju i da li im pomažete (VIDEO)

Beli štap jeste nešto što obeležava slepe i jeste znak raspoznavanja, ali i ono što nas ostale obavezuje da budemo odgovorni prema tim ljudima, i kao društvo i kao pojedinci – izjavila je sekretarka Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin Radmila Marinković.

Međunarodni dan belog štapa ove godine obeležen je skromnim prijemom u prostorijama Saveza slepih u Miletićevoj ulici, a članove su posetili zamenik gradonačelnika Saša Santovac kao i predstavnici GNB „Žarko Zrenjanin“ u čijem je fondu i značajan deo zvučnih knjiga namenjenih upravo slepim i slabovidim osobama koje su više puta donirane ovoj organizaciji.

– Zbog krize izazvane korona virusom nije došlo do raspisivanja javnog poziva za dodelu sredstava kako ovoj tako i sličnim organizacijama koje okupljaju osobe sa različitim oblicima invaliditeta. Očekujem da će nakon sastanaka sa svim ovim organizacijma koji je zakazan za 20. oktobar doći do rešenja ovih problema u roku od dve do tri nedelje. Ista kriza uslovila je i odgođanje otvaranja Kancelarije za osobe sa invaliditetom, a da li će se to , shodno ovoj situaciji, dogoditi krajem godine, ili početkom naredne, videćemo, ali nama jeste cilj da pomognemo. U svakom slučaju, sve ono što su problemi i potrebe osoba sa invaliditetom rešavaćemo u toj Kancelariji – izjavio je  Santovac ovom prilikom.

PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh