I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Priliv od prodaje građevinskog zemljišta oko 98 miliona dinara

Na sednici Gradskog veća danas je usvojeno šest tačaka koje su se ticale predloga Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu.


Izvestilac Violeta Kučanda Bogasenieva rekla je da su predlozi zapravo rezultat oglasa koje je Grad raspisao decembra 2017. godine.

– Prodato je ukupno 112.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta radi izgradnje, ukupne vrednosti 138 miliona dinara, od čega će priliv u budžetu zbog popusta koji se odobrava za izgradnju poslovno proizvodnih objekata, biti oko 98 miliona dinara – kazala je ona.

Reč je o prodaji dela parcele od 5.852 kvadratnih metara, u radnoj zoni „Bagljaš“, iza Aviv Parka, investitoru “Unionimpex” iz Zrenjanina, deo parcele od 3.719 kvadratnih metara na lokalitetu „Bagljaš“, vulkanizersko – trgovinskoj radnji “Momo” iz Zrenjanina, a zatim i parcela površine 12.000 kvadrata u radnoj zoni “Jugoistok 1” ponuđaču “MV Investu” iz Zrenjanina, parcela na lokalitetu Drvarskoj ulici Srpskoj pravoslavnoj crkvi, površine 2.350 kvadratnih metara, kao i deo parcele na lokalitetu “Severozapad – Elemir”, iza fabrike “Fulgar” površine 100.000 kvadrata investitoru “MPZ Agrar” iz Novog Sada i dve parcele u Ulici Uroš Predić Rvačkom klubu “Proleter” Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Gradonačelnik Čedomir Janjić je po završetku sednice potvrdio da ima više zainteresovanih investitora za gradsko građevinsko zemljište, kako u industrijskim zonama, tako i za stambenu izgradnju.

– To jeste dobra vest, reč je o investitorima koji su kupili zemljište i vrlo brzo kreću u realizaciju projekata. Mi i dalje nastavljamo i da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, a raduje me što su domaća preduzeća kupila zemljište. Važno je reći i da smo blizu 98 miliona dinara samo ovim oglasom oprihodovali od prodaje gradskog građevinskog zemljišta – kazao je Janjić.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh