I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Prikupljanje potpisa za davanje imena mostu po Mihajlu Pupinu

U Zemunu je održana akcija prikupljanja potpisa za inicijativu da se most u izgradnji preko Dunava, od Zemuna do Borče, nazove po istaknutom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

Inicijativu su pokrenuli Ujedinjeni regioni Srbije, pokreti Napred Banat iz Zrenjanina, Napred Pančevo, Zemunska priča i Pupinov biograf Dragiša Matić iz Idvora.

– Ime Mihajla Pupina, koje bi po našem predlogu trebalo da ponese most koji povezuje Zemun i Banat, potpuno je logičan izbor s obzirom na to da je on rođen u Banatu, a radio u Beogradu, i da su iza njega ostala velika dela – rekao je član Predsedništva URS-a Miroslav Čučković.

Zrenjaninci

Zrenjaninci na prikupljanju potpisa u Zemunu

I Taxi Zrenjanin
– Povezivanje regiona koje će biti realizovano izgradnjom ovog mosta po našem ubeđenju trebalo bi se veže za simbol našeg čuvenog naučnika. Mi smo ovim činom želeli da pokrenemo javnu raspravu i nadamo se da ćemo dobiti veliku podršku stanovnika za ovaj naš predlog. Mislim da i stanovnici Zemuna i stanovnici Palilule, kao i celog Beograda treba o tome da se izjasne u toku ove akcije koja će trajati sve dok traje izgradnja mosta – rekao je Čučković.

Pupinov biograf Dragiša Matić naglasio je da je u Idvoru ranije pokrenuta inicijativa da se aerodrom nazove po Pupinu, ali da ona nije uspela.

– Ovoga puta sam siguran da će inicijativa uspeti zahvaljujući podršci Ujedinjenih regiona Srbije i gradjana Zemuna, Zrenjanina i Pančeva. Taj most treba da se zove imenom Mihajla Pupina jer on spada u naše najveće patriote – naglasio je Matić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor : 24.sata

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh