I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Priključite se humanitarnoj akciji „Obrok za porodicu – Zrenjanin“

Vođene idejom koju je nedavno pokrenula jedna Novosađanka, a to je da pomogne onima koji nemaju mogućnosti da sebi priušte obrok, dve naše sugrađanke takođe su pokrenule humanitarnu akciju koja ima naziv Obrok za porodicu – Zrenjanin.

Putem Facebook grupe Gordani Malbaški Udicki i Gabrieli Palfi za samo 24 sata priključilo se 250 ljudi, a grupa trenutno ima 1246-oro ljudi.

Na ovaj način prikupljaju se i  obezbeđuju obroci onima kojima su preko potrebni i neretko i jedini. Članovi grupe, odnosno svi učesnici u akciji doniraju hranu, pripremaju obroke i obezbeđuju dostavu istih na adrese ugroženih. Budući da je korisnicima ove akcije neretko potrebna i druga vrsta pomoći, sugrađanji  doniraju i sredstva za ličnu higijenu i garderobu i druge potrepštine.

– Pokazalo se da je ovaj vid pomoći veoma potreban. Mnogi ljudi, bukvalno nemaju šta da jedu. Pritom to nisu samo socijalni slučajevi već ima i mnogo  starih, nemoćnih ljudi koji su u takvoj situaciji da ne mogu sebi da spreme oborok. Pomoć je potrebna i porodicama sa više dece – kaže Gordana Malbaški Udicki.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Bitno je napomenuti da se novac kao donacija ne prima, niti se daje. Donatori pomoć mogu dati i tako što će uplatiti jedan ili više obroka u nekom od restorana, pekara, picerija, buregdžinica, hamburgerija i slično – a neko od korisnika će to moći da iskoristi.  – kaže Gabrijela Palfi.

 

Uz veliku zahvalnost svima koji su do sada podržali akciju, pozivaju se i sva ostala, fizička i pravna lica da kroz donaciju hrane, pripremljenih obroka ili pomoć u dostavi podrže ovu humanu inicijativu, kao i da obaveste organizatore, ukoliko imaju saznanja o potencijalnim korisnicima pomoći. Organizatori akcije garantuju potpunu anonimnost i privatnost korisnika pomoći.

Akcija je naišla na veliki odziv i u mnogim drugim  gradovima u Srbiji te u gotovo svakom većem gradu postoji Facebook grupa sa istim nazivom.

Sve informacije se mogu dobiti putem Facebook grupe Obrok za porodicu Zrenjanin.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh