I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Priključenje prečišćivača za vodu na gradsku vodovodnu mrežu

JKP „Vodovod i kanalizacija“ započela je radove na priključenju postrojenja za prečišćavanje vode na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

U petak su završeni radovi na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice, koja se nalazi u krugu postrojenja, do priključnog šahta na gradsku kanalizacionu mrežu i postrojenje je na istu i priključeno.

Priključak za dotok sirove vode u postrojenje

Paralelno sa ovim radovima sprovedene su i pripremne radnje za povezivanje postrojenja na gradsku vodovodnu mrežu. U pitanju su dva priključka, jedan za dovod sirove vode u postrojenje, a drugi za dotok prečišćene vode iz postrojenja u gradsku vodovodnu mrežu.

I Taxi Zrenjanin

S obzirom da se priključenje postrojenja vrši na magistralnom vodu vodovodne mreže koji vodom snabdeva grad, dok se čekalo obaveštenje od strane investitora za započinjanje radova, ovo preduzeće radilo je i na tehničkom rešenju koje će omogućiti da za vreme trajanja radova ne dođe do prekida vodosnabdevanja. Rešenje je pronađeno i osim u slučaju neplaniranih dešavanja, koja su moguća dok se izvode radovi na magistralnom vodu koji je pod velikim pritiskom, u nedelji pred nama dok budu trajali ovi složeni radovi neće doći do prekida vodosnabdevanja. Jedino je moguće da dođe do manjeg pada pritiska u mreži, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Priključak za dotok prečišćene vode u gradsku mrežu

Radovi na potisnom vodu fekalne kanalizacije od postrojenja do priključnog šahta

Završetkom radova na priključenju postrojenja za prečišćavanje vode na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ završilo je sa svim obavezama prema investitoru postrojenja, a biće i stvoreni uslovi za početak probnog rada postrojenja.

Kako je ranije najavljeno od strane investitora, u toku probnog rada postrojenja prečišćena voda će biti puštena u gradsku vodovodnu mrežu i već nakon par sati od početka probnog rada biće vidno poboljšan kvalitet vode u mreži. Uhodavanje rada mašina i potpuno podešavanje parametara kvaliteta vode u skladu sa propisiva koje je definisala Republika Srbija, a koji su znatno strožiji od onih koji su na snazi u zemljama Evropske unije, uslediće nakon tridesetak dana od početka probnog rada postrojenja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh