I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Priključenje na kanalizacionu mrežu obavezno

Na nedavno održanoj sednici Skupštine grada, odbornici su usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda.

radovi-na-kanalizaciji

Ovom izmenom, Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ omogućava se da naplaćuje odvođenje otpadnih voda u delovima naseljenih mesta u kojima je izgrađena kanalizacija.

– Kanalizacija se radi u etapama i postoje tehnički uslovi da se meštani priključe, što su pojedinci i učinili, dok veći deo njih ne koristi tu mogućnost. Ovom odlukom definiše se da se korisnici u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja od preduzeća o ispunjenosti tehničkih uslova, zatraže priključenje na kanalizacionu mrežu, i da u roku od 60 dana od pruključenja na mrežu, van upotrebe stave septičku jamu. Dakle, svi građani se obavezuju da moraju da se priključe na kanalizacioni sistem i da plaćaju uslugu odvođenja otpadnih voda. I oni građani koji nisu zatražili priključenje na mrežu, a postoje uslovi za to, biće takođe u obavezi da plate te usluge, napominju u tom javnom preduzeću.

I Taxi Zrenjanin

Ovde navode i da su građani godinama najpre vršili pritisak da se kanalizacija izgradi, izdvajali su samodoprinos, a sada odbijaju da se priključe.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ima, na žalost, i onih koji su se priključili na kanalizacioni sistem ali odbijaju da to priznaju i regularno plaćaju uslugu. Izmenama odluke se rešavaju svi nabrojani problemi i jasno se stavlja do znanja da su, gde god postoje tehnički uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu, građani u obavezi da se priključe i da je koriste, kaže šef Službe informisanja i poslovnih komunikacija Siniša Gajin.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ ne naplaćuje taksu za priključak na kanalizacionu mrežu, zbog čega ne postoji realan razlog za izbegavanje priključenja.

U skladu sa izmenama odluke, stanovnici naseljenih mesta u kojima je izgrađena kanalizaciona mreža i gde postoje uslovi za priključenje na istu, u decembru mogu očekivati prvi račun za odvođenje otpadnih voda za mesec novembar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh