I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prijem u Gradskoj kući za oficire polaznike generalštabnog usavršavanja Vojske Srbije

Grad Zrenjanin i garnizon Vojske Srbije u našem gradu i ove godine, po treći put, domaćini su polaznicima klase generalštabnog usavršavanja Vojske Srbije koju realizuje Univerzitet odbrane u Beogradu.

U Zrenjaninu boravi 32 oficira 64. klase iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Belorusije, kao i nastavnici s katedre operatike Škole nacionalne odbrane u sklopu Univerziteta odbrane. Za njih je danas priređen i prijem u Gradskoj kući, a tom prilikom pozdravio ih je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.


Pozdravljajući oficire u klasi, nastavnike Univerziteta odbrane i predstavnike Komande Banatske brigade garnizona u Zrenjaninu, gradonačelnik je istakao da grad ostvaruje izuzetnu saradnju s Vojskom Srbije, koju građani veoma poštuju i dobro znaju da boravak vojske u nekoj sredini znači i njen napredak.
– Osim obeležavanja svih značajnih događaja i datuma iz naše istorije, zajednički učestvujemo u humanitarnim akcijama, doprinosimo razvoju ove sredine i mogu da kažem da je na ovim prostorima naša vojska tradicionalno dobro prihvaćena i da predstavlja sinonim za sigurnost i organizovanost – naveo je gradonačelnik.

PerSu marketi

Upoznao je goste s gradom Zrenjaninom, s posebnim osvrtom na titulu “Evropski grad sporta”, koju ove godine nosi kao prvi grad u Srbiji. Poželeo je na kraju svim oficirima da uspešno završe predviđenu obuku, steknu u narednom periodu i generalske činove i daju puni doprinos razvoju i funkcionisanju, kako Vojske Srbije, tako i armija iz kojih dolaze.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na prijemu se zahvalio pukovnik Dejan Kurtov, zastupnik načelnika katedre operatike Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane, istakavši da oficiri tokom četiri dana obilaze vojište koje obuhvata prostor Vojvodine, u sklopu obuke i uvežbavanja i s ciljem da starešine upoznaju teritoriju zemlje koju treba da brane. Dodao je da se istim povodom obilazi čitava teritorija Republike Srbije i organizuju slične aktivnosti, takođe u trajanju od po nekoliko dana.

tekst: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh