I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Prijatelji sa „Ruže“ još jednom izmamili aplauze i suze – premijera dokumentarca „Ruža za olimpijce“ (VIDEO)

Nakon dve godine vrednog, strpljivog i upornog rada grupa prijatelja iz zrenjaninskog naselja „Ruža Šulman“ predstavila je svoj drugi amaterski film „Ruža za olimpijce“.

Gotovo ista grupa ljudi, entuzijasta, prijatelja i pre svega zaljubljenika u svoje naselje sada i u malo pojačanom sastavu, 2 godine nakon prvog filma „Priča uo Ruži“ u filmsku priču uvezala je nekoliko naših vrhunskih sportista, učesnika olimpijskih igara, a koji su potekli ili i danas žive u ovom naselju. Film je premijerno prikazan u velikoj sali Kulturnog centra uz prigodnu skromnu svečanost na kojoj su poklonima i ružom darivani akteri filma, a u ime svih publici se obratio Momir Rnić – senior.

Prva klapa filma „Ruže za olimpijce“ pala je u novembru 2017. Ekipa koja je radila na ovom filmu su: Dragana Milekić, Jaroslav Čapelja, Branislav Markuš, Miroslav Mihajović, zadužen za kameru bio je Robert Fai, Dragan Jovin, a montaža je poverena Daliboru Kovaču. Narator filma je Aleksandra Mihajlović. Autori se nissu bazirali samo na vrhunskim rezultatim naših olimpijaca već su kroz toplu priču nastojali da dopru do njihovih emocija o naselju, odrastanju, detinjstvu, komšijama i uopšte svemu onom što nose u srcu kada nisu tu.

I Taxi Zrenjanin

 

U filmu govore ili se govori o: Branislavu Simiću, Zvonku Vujinu, Momir Rniću senioru i junioru, Veselinu Vućićeviću, Jovani Brakočević, Katarini Simonović, Ivani Španović, Janiju Hajduu, Zorici Gardinovački Mašić. Budući da naselje „Ruža Šulman“ pripada MZ „Dositej Obradović“ u filmu su pomenuti i drugi sportski velikani iz pomenute mesne zajednice: Milorad Stanulov, Maja Ognjenović i Slobodan Nikić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh