I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prihvaćen predlog budžeta Grada Zrenjanina za 2019. godinu

Gradsko veće Grada Zrenjanina prihvatilo je na 32. sednici predlog budžeta za 2019. godinu.

Predlog je obrazložila zamenica načelnika Odeljenja za finansije Euđenija Besu. Ovim predlogom planirani su ukupni prihodi od 4 milijarde, 871 milion 282 hiljade i 912 dinara.

Od tih sredstava se izvršavaju obaveze Grada i to tako što se obezbeđuje funkcionisanje svih korisnika budžeta, organi Gradske uprave, ustanove osnovane od strane grada, Mesne zajednice i dr. Iz budžeta Grada se podmiruju svi rashodi osnovnih i srednjih škola, osim ličnih primanja zaposlenih. U tom smislu su obezbeđena značajna sredstva za obrazovanje u 2019. godini. Za socijalnu komponentu takođe su obezbeđena značajna sredstva i to za jednokratnu pomoć i nabavku ogreva za socijalno najugroženije stanovnike, za finasiranje „Sigurne ženske kuće“, dnevnog centra „Alternativa“, svratišta za beskućnike, narodne kuhinje, programa Gerontološkog centra, besplatnog gradskog prevoza za određene kategorije stanovništva, naknada porodiljama, rešavanje problema interno raseljenih lica itd.

I Taxi Zrenjanin

Razvojna komponenta  budžeta odnosi se na investicije i iznosi 720 miliona dinara od čega je za samu izgradnju namenjeno 559 miliona dinara, (projektna dokumentacija, komunalno opremanje lokaliteta..). Planirane su izgradnje eko česmi u Botošu, Farkaždinu i Perlezu. Planirana su takođe i sredstva za izgradnju crpnih stanica u gradu i naseljenim mestima, nastavak izgradnje kanalizacije u Elemiru i Lazarevu i nastavak izgradnje predškolske ustanove u naselju „Putnikovo“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iz budžeta su planirana i značajna sredstva za rekonstrukciju atletske staze na gradskom stadionu, rekonstrukciju stadiona FK Rusanda u Melencima, adaptaciju doma borilačkih sportova, izgradnju kotlarnice osnovne škole u Ečki.

– Očekujemo da u 2019. godini konačno rešimo i pitanje „Motela“ i jezera u centru grada – izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac ovom prilikom.

Takođe veoma značajna sredstva su planirana za eksproprijaciju zemljišta i to 96 miliona dinara vezano za završetak obilaznice oko grada.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh