I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Mesne zajednice

Prezentacija knjige o Klubu žena iz Mužlje

Povodom obeležavanja 40 godina aktivnog delovanja Kluba Žena iz Mužlje, u sali Kluba Mužljanaca organizovana je centralna proslava godišnjice i prezentacija knjige „Tako je počelo pre 125 godina – naša zaostavština“.

klub-zena1

Autorka knjige, predsednica Kluba Žena i istoričarka Aranka Palatinuš izjavila je za naš portal da se u knjizi, između ostalog, mogu pročitati detalji o osnivanju Kluba, dosadašnjim predsednicama, članci o manifestacijama, važnosti medija i njihovog izveštavanja. U knjizi su se našla i imena preminulih članova, koji su svojim radom i trudom doprineli da Klub opstane tokom svih godina. Zahvaljujući istoričaru Zoltanu Halaiu, knjiga sadrži i kratak osvrt o 125. godišnjici naseljavanja Mužlje.

Jedan od do sada neostvarenih želja Kluba jeste izgradnja etno kuće u selu, gde bi članice, zajedno sa ostalim organizacijama i udruženjima koja se bave negovanjem starih običaja, uredile sobe i prikazale vreme u kom su naši preci živeli.

I Taxi Zrenjanin

Za dugogodišnju uspešnu saradnju dodeljene su i zahvalnice civilnim organizacijama, udruženjima, OŠ „Servo Mihalj“, vrtiću „Snežana“, predstavnicima medija i članicama Kluba koje su tokom 40 godina dobrovoljno negovale i čuvale tradiciju i vrednosti meštana Mesne zajednice Mužlja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

klub-zena

Izdavanje knjige je realizovano uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh