I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Preventivne aktivnosti Crvenog krsta Zrenjanin u borbi protiv trgovine ljudima

Preventivnim aktivnostima u centru grada i na kupalištu Peskara, deljenjem promotivnih materijala i ukazivanjem na rizične oblike ponašanja koji mogu dovesti do ulaska u lanac trgovine ljudima, mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin obeležili su i ove godine Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Govoreći o nedeljnim aktivnostima, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević je istakla višegodišnju dobru saradnju sa Policijskom upravom Zrenjanin – Odeljenjem pogranične policije za strance, suzbijanje i legalnih migracija i trgovine ljudima, kao i sa Sigurnom kućom i organizacijom “Astra”.

I Taxi Zrenjanin

– Nama u Crvenom krstu Zrenjanin veoma je važno da što veći broj sugrađana, posebno generaciju mladih, upoznamo sa osnovnim pojmovima ovog društvenog problema i merama opreza. Uz dobru saradnju i koordinaciju sa osnovnim i srednjim školama u našem gradu, volonteri Crvenog krsta realizuju radionice i predavanja počev od oktobra meseca svake godine. Takođe je značajno da dopremo do takozvanih marginalizovanih grupa čiji pripadnici lako mogu da postanu žrtve trgovine ljudima – istakla je Tanasijević.

Zahvaljujući Melaniji Ružić, nacionalnom treneru Crvenog krsta Srbije u programu borbe protiv trgovine ljudima, korisnicima Narodne kuhinje  je održano predavanje o ovom gorućem problemu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon što je novembra meseca 2013. godine u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava, četvrti put je obeležen  Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno-odgovornih organizacija, može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh