I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Pretpraznično raspoloženje u Mihajlovu – bliži se Porodični Advent

Period pred dolazak najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, članovi KUD „Jožef Atila“ iz Mihajlova i ove godine, u okviru programa „Porodični Advent Mihajlovčana“, priređuju predpraznične radionice za decu i odrasle.

Jedna od takvih aktivnosti održana je prošle nedelje, kada su učenici Osnovne škole „Sonja Marinković“ vredno pripremali i ukrašavali vence za predstojeći Advent , koji se kod katoličkih vernika obeležava četiri nedelje pred Božić. Paljenjem četiri sveće na vencu počinju dani isčekivanja rođenja Isusa Hrista.

Pored toga, najmlađi meštani su dekupaž (salveta) tehnikom pravili ukrase za božićnu jelku, nakon čega su sa posebnom pažnjom slušali predavanje Ištvana Flamana, koji im je govorio o tradiciji ovog praznika i naučio ih recitacijama.

Fordomanija

Predprazničnim programima su se drugi put priključili i članovi Moto Kluba „Mihajlovo“, koji su u svojim prostorijama organizovali Porodični dan kuvanja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predsednica KUD „Jožef Atila“, Monika Lingli za naš portal kaže da cilj manifestacija jeste da se vekovne tradicije ovdašnjih naroda poštuju, čuvaju i prenesu mlađim generacijama.

Program „Porodični Advent Mihajlovčana“ realizuje se uz podršku Saveza porodica Karpatskog basena.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh