I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Prestižna nagrada medicinskoj sestri Ljiljani Markov iz Zrenjanina

Medicinska sestra Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, Ljiljana Markov, ovogodišnja je dobitnica prestižne nagrade „Dušica Spasić” koja se poslednjih 11 godina dodeljuje medicinskim sestrama izuzetnih ljudskih i profesionalnih vrednosti.

Ova nagrada se svake godine dodeljuje jednoj medicinskoj sestri na nivou Republike Srbije i jedna medicinskoj sestri zaposlenoj u Kliničkom centru Srbije.

ljiljana-markov

Ljiljana Markov je rođena 1962. godine u Zrenjaninu, gde je završila i medicinsku školu. Posao medicinske sestre obavlja u zrenjaninskoj bolnici od 1986. godine, a na Otorinolaringološkom odeljenju radi od 1989. godine.

I Taxi Zrenjanin

Njene koleginice i lekari kažu da je ova nagrada rezultat Ljiljaninog višedecenijskog nesebičnog angažovanja na radnom mestu smenske sestre ORL odeljenja, tokom kojeg je svojom stručnošću, profesionalnošću i predanošću poslu, dobila poštovanje i zahvalnost bolesnika, koleginica i kolega.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Nesebično se predaje svemu što je u službi profesije i interesu pacijenata, pričaju njene kolege sa odeljenja.

Ljiljana Markov kaže da se „među njenim koleginicama, kao i među medicinskim sestrama u zdravstvu Srbije nalazi mnogo kvalitetnih, vrednih sestara posvećenih bolesnom čoveku i da joj je velika čast što su je takve sestre predložile kao kandidata za ovu prestižnu nagradu, koja je koliko obavezujuća“.

Ona sa ponosom ističe izuzetnu kolegijalnost na Odeljenju, međusobnu saradnju i poštovanje, i dodaje da bez takvog tima ni ona ne bi bila ono što je danas. Velika podrška u radu bile su joj i dve rođene sestre, koje su po profesiji takođe medicinske sestre.

-Izuzetna je čast dobiti priznanje kao najbolja sestra Srbije, i iz ove skromne sredine pokazati da odeljenje zrenjaninske bolnice poseduje kvalitet koji se prepoznaje, ističe Markov.

Nagradu su ustanovili Udruženje medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“ i časopis „Viva“ u znak sećanja na mladu medicinsku sestru Dušicu Spasić koja je preminula od variole vere, negujući prvog pacijenta obolelog od opake i tada neprepoznate bolesti. Posthumno, Dušica je od predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita dobila orden zasluga za narod sa srebrnim zvezdama. Dušičino žrtvovanje služi na čast sestrama i sestrinskoj profesiji, na ovaj način ovekovečeno u godišnje priznanje sa njenim imenom. Pripada sestrama koje su najveći deo svog radnog vremena provele i darivale najtežim bolesnicima u bolesničkoj sobi, upravo tamo gde je sestra najpotrebnija i gde je sestrinska uloga nezamenljiva i najhumanija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh