I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Prelep momenat tokom nastupa folklornog ansambla – momci zaprosili devojke (VIDEO)

Publika koja je pre nekoliko dana pratila koncert KUD „Branko Radičević“ iz Beške prisustvovala je lepoj i romantičnoj, u svakom slučaju, nenadanoj sceni na pozornici.

Desilo se to na samom kraju nastupa kada su dvojica drugara iz ansambla kleknuli pred izabranicama svog srca, otvorili kutijice sa prstenjem i zamolili da im kažu „Da zauvek“.

– Najpre sam mislila da me Sale vuče na drugu stranu jer sam pogrešila prilikom igranja, ali ugledavši crvenu kutijicu sa prstenom koju je držao ispred mene klečući, zaledila sam se i ništa drugo oko sebe tog momenta videla nisam! – izjavila nam je Ivana Repija jedna od glavnih devojaka ove priče.

PerSu marketi

Ivana je devojka rodom iz Elemira ali i već 8 godina sa novosadskom adresom  jer je posle završenih studija žurnalistike tamo nastavila da živi i radi. Folklorom se, kako kaže, intenzivno i bez prestanka bavi od svoje 7. godine dakle skoro 20 godina u kontinuitetu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Počela sam u KUD „Mladost“ iz Elemira, a kasnije sam igrala u novosadskim ansamblima, dok poslednjih 5 godina igram u KUD „Branko Radičević“ iz Beške, čiji je umetnički rukovodilac Aleksandar Erdeš – moj verenik – kaže Ivana.

Upoznavanje pa pauza, pa veza

Zanimljiva je istorija zabavljanja ovo dvoje ljudi koje je zasada krunisano veridbom. Sale odnosno Aleksandar Ekreš i Ivana su se prvi put sreli na jednom seminaru 2010. godine. Posle toga se nisu videli godinu dana sve do sledećeg seminara kada su i započeli vezu. Ekreš je vodio folklorni ansambl u Elemiru, a danas je sa Ivanom zajedno u zvanično jednom od najboljih folklornih ansamabala Vojvodine KUD „Branko Radičević“ Beška.

–  Nedavno smo proslavili 9. godišnjicu zabavljanja i moram priznati imala sam trunku sumnje da će možda uslediti nešto poput prstena, međutim, kako bi naša priča bila smisleno zaokružena, Sale se dosetio da je planirani koncert idealna prilika za prosidbu.

Dupla prosidba

Priča postaje još zanimljivija jer se Sale dogovorio sa svojim drugom Aleksandrom Radenovićem (Kiki), takođe aktivnim članom folklornog ansambla, zaključivši da obojica već imaju spremno prstenje i čekaju pravi momenat za prosidbu. Kikijeva devojka Dunja Mačkić,  takođe je dugogodišnji član KUD -a.

– Ne sluteći, ne primetivši ništa pripremila sam se za još jedan u nizu koncerata folklorne “karijere”, za koji se ispostavilo da je bio nezaboravan, najspecijalniji i najdraži mi koncert ikada. 8. marta u Domu kulture u Beški.

 

U samoj završnici koncerta – na bisu, i na premijernom izvođenju nove koreografije na repertoaru, odjednom, umesto da Dunja i Ivana završe  igru na mestima koja su im određena, Sale povlači Ivanu, a Kiki Dunju na sredinu scene, ispred svih, na rampu, gde su istovremeno, u skladu sa melodijom i ritmom kleknuli ispred njih.

– Imala sam tu sreću da mi se u publici nalaze roditelji i tri najbolje drugarice, jedna od njih i buduća kuma, koji su sa jednakim iznenađenjem, oduševljenjem, šokom i suzama radosnicama odreagovali na odigranu situaciju.

Moja reakcija, kako se može videti i na snimku, prvo je bio šok, blago rečeno izgubila sam se, a zatim sam od količine emocija zajecala od sreće, iznenađenja, dragosti, ispunjenosti…

Sledećeg momenta, sa prstenjem na rukama obe su se našle u zagrljaju svojih verenika,  svo četvoro su se zagrlili, a potom su čestitali i svi članovi ansambla.

–  Kiki i Dunja planiraju venčanje tokom ove godine, dok smo Sale i ja odlučili da istu obavimo na proleće sledeće godine. Do tad, nastavljamo da igramo i da negujemo sve ovo što se izrodilo iz folklora, nastavljamo da volimo jedno drugo i to čime se bavimo, što nam je hobi i više od toga.  Svakako da je folklor zajednica koja može da proizvede još mnogo iznneađujućih i jednako divnih momenata, što nama, što našim drugarima iz polukruga – zaključila je naša sagovornica Ivana Repija koja nam je prepuna emocija i dočarala ovaj nezaboravni trenutak svake devojke.

Foto: Tibor Varga  Video: Folklor magazin Dragana Caldović

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh