I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Preko 300 dece posetilo biblioteku – mnogi od njih darivali knjige

U organizaciji Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin“, u Srbiji je od 5. do 14. februara obeležen Međunarodni dan darivanja knjige.

Vodeći se humanom i plemenitom idejom da knjige stignu do velikog broja naših najmlađih sugrađana, a naročito do one dece koja nikada nisu imala svoju knjigu, bibliotekari iz Zrenjanina su u okviru obeležavanja poželeli da njihovo dobro delo naiđe na dobar odziv u našoj sredini.

A želja im se – na veliku radost organizatora – vrlo brzo i ostvarila. Prema rečima bibliotekarke Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin“, Jelene Đorđević Perc, ovakav vid darivanja je naišao na odličan odziv kako mlađih, tako i starijih sugrađana.

PerSu marketi

– U prethodnim danima preko 300 dece posetilo je našu ustanovu, a mnogi od njih su samo izrazili želju da poklone knjige svojim vršnjacima. Bitno je istaći da je zrenjaninska biblioteka namenila određeni broj knjiga i deci koja žive u hraniteljskom porodicama – istakla je Đorđević Perc.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ona je još dodala, da se zahvaljujući zadovoljstvu mladih sugrađana i želji da se kroz lični primer nekome pomogne, ova plemenita manifestacija postati tradicionalna u našem gradu.

Na dan obeležavanja, biblioteku su posetili mališani vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin i učenici osnovnih i srednjih škola, a gost dana bila je Jasminka Petrović, dobitnica nagrade „Politikinog zabavnika” za najbolju knjigu za mlade u 2017. godini, koja je mladima predstavila svoje delo pod nazivom „Sve je u redu“.

Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin“ posebnu zahvalnost duguje Centru za socijalni rad, Ženskoj inicijativi, učenicima i prosvetnim radnicima zrenjaninskih škola, kao i velikom broju volontera koji su pomogli u organizaciji i pripremi obeležavanja ovog značajnog dana.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh