I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Stanje u Srednjobanatskom okrugu stabilno, preko 21.000 podeljenih paketa

„Stanje na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga je stabilno i pod kontrolom“, zaključeno je na današnjoj sednici Saveta Okruga u proširenom sastavu kojem je predsedavala načelnica Snežana Vučurević.

Nakon prezentovanih podataka svih prisutnih učesnika konstatovano je da je na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga stanje stabilno i pod kontrolom. Sve lokalne samouprave sprovode mere Vlade RS a nadležne institucije rade u skladu sa trenutnom situacijom i bez većih problema.

Takođe je ocenjeno da do sada preduzete mere kao i disciplinovano ponašanje  građana daju dobre rezultate što se odražava i na trenutne podatke o broju ljudi kod kojih je do sada potvrđeno da su pozitivni na COVID- 19. Testiranja se vrše redovno i u skladu sa propisanim procedurama.

PerSu marketi

Policijska uprava: „Samo sporadično kršenje zabrane kretanja u vreme policijskog časa“

Stanje bezbednosti je za sada dobro i pod kontrolom. Pripadnici Policijske uprave, osim ostalih poslova i aktivnosti, konstantno vrše kontrolu lica u samoizolaciji i sankcionišu pojedince koji se ne pridržavaju naredbe o zabrani kretanja u vreme policijskog časa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Osim sporadničih slučajeva većih nepoštovanja propisanih mera nema, ocenjeno je od strane Policijske uprave uz konstataciju da se ujedno beleži i veliki pad svih oblika kriminaliteta.

Preko 21.000 podeljenih paketa – angažovano 1150 volontera

Sve lokalne samouprave sa područja Okruga su se dobro organizovale u cilju pružanja pomoći građanima kojima je potrebna. Uspostavljeni su Kol centri koji su na usluzi građana za sva njihova pitanja i potrebe a angažovano je i preko 1150 volontera. Vodi se računa o javnoj higijeni, ulice i ostale javne površine se redovno peru i dezinfikuju kao i svi ostali objekti od opšteg značaja. U cilju pomoći najugroženijima sve lokalne samouprave su organizovale podelu paketa pomoći penzionerima sa penzijama manjim od 30.000 dinara. Do sada je podeljeno ukupno 21.404 paketa, a u toku je i priprema paketa pomoći i osobama koji sa na evidenciji socijalnih službi.

Poljoprivrednicima je omogućeno da bez problema obavljaju sve sezonske poslove na poljima a u skladu sa propisanim merama u toku vanrednog stanja.

Republičke i pokrajinske inspekcijske službe takođe funkcionišu u okviru svojih nadležnosti i raspoloživih kapaciteta a aktivan je i kol centar Okruga za sva pitanja građana iz delokruga inspekcija.
Na kraju sednice je potvrđena zajednička konstatacija da je disciplina i ponašanje građana Okruga u skladu sa propisanim sigurnosnim merama doprinela stabilnoj situaciji u Okrugu.

Članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga upućuju zahvalnost svim građanima na njihovoj odgovornosti, solidarnosti i poštovanju propisanih mera.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh