I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Predstavnici rezervnih vojnih starešina iz Zrenjanina boravili u Krivoj Palanci

Delegacija Organizacije rezervnih vojnih starešina grada Zrenjanina boravila je u poseti Organizaciji rezervnih oficira u Krivoj Palanci u Makedoniji. Poseta je realizovana u sklopu Povelje o bratimljenju, koje su ove dve organizacije prošle godine potpisale u našem gradu.

U okviru posete održan je i sastanak rukovodstava organizacija, koje su predvodili Vlatko Mitevski i Tanja Dulović sa rukovodstvom makedonske organizacije rezervnih oficira na čelu sa predsednikom Đorđom Malkoskim.

Zrenjaninska organizacija je trenutno više angažovana na projektima iz zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama i dogovoreno je da delegacija Krive Palanke bude posmatrač na jednoj od pokaznih vežbi koje će se organizovati u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin

Predstavnici rezervnih vojnih starešina iz Zrenjanina položili su cveće na spomen kosturnicu u Krivoj Palanci u kojoj su pohranjeni ostaci srpskih vojnika iz Balkanskih i Prvog svetskog rata. Ovom prilikom su i domaćini istakli neophodnost da se poprave ovi objekti, kojih je šest u bližoj okolini. O spomen kosturnici i drugim spomenicima se volonterski stara Karanfiljko Stankovski, koji je za to dobio i zvanično odobrenje iz Ambasade Srbije u Skoplju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ima puno mesta van Srbije gde su sahranjeni srpski vojnici i mi te spomenike ne smemo zaboraviti. Mislim da je dužnost svih organizacija koje sarađuju sa drugima u okruženju da bar na ovakav način simbolično ukažu na neophodnost da se ovi objekti sačuvaju, istakla je Tanja Dulović, predsednica ORVS Zrenjanin.

Sve delegacije primio je i gradonačelnik Krive Palanke Borjančo Micevski. Njemu je upućen poziv da poseti naš grad i da se tako podstakne saradnja između dve lokalne samouprave. Kriva Palanka je inače, bratimljena sa Vršcom.

Kriva Palanka je opština u blizini tromeđe granice Bugarske Srbije i Makedonije na padinama Osogovskih planina. Ima nešto više od 20 hiljada stanovnika. Turistički radnici ovu sredinu pominju kao top destinaciju koju obavezno treba posetiti zbog manastira Sveti Joakim Osogovski iz 12. veka.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh