I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavnici 20 sudova u Zrenjaninu – sastanak Radne grupe za „Vrednovanje predmeta po težini”

U prostorijama Osnovnog suda Zrenjanin danas je održan sastanak Radne grupe za „Vrednovanje predmeta po težini”, koji je organizovan u okviru projekta Evropske unije „Unapređenje efikasnosti pravosuđa”.  

Predsednik Osnovnog suda Zrenjanin Zlatoje Ankić izjavio je da je Osnovni sud u našem gradu bio prvi sud na kome su primenjene formule vrednovanja predmeta po težini.

-Zahvaljujući ovoj činjenici, u okviru današnjeg sastanka razmatrani su konkretni rezultati implementacije formule, kao i postavljanje narednih koraka i poteza za dalje korišćenje ovih rezultata – rekao je Ankić.

Fordomanija

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević je istakao da suština formule koju je odredio Visoki savet sudstva u Evropi, jeste da je od 100% predmeta 80% srednje težine, dok 20% predmeta spada u takozvanu težu kategoriju, koji moraju biti tako raspoređeni da sudije budu jednako opterećene.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Novica Peković, članovi Visokog saveta sudstva, predstavnici dvadeset sudova u Republici Srbiji i članovi Radne grupe za Vrednovanje predmeta po težini”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh