I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Predstavljena nova zbirka pesama Lasla Kovača – „Legende svetlosnih znakova“

Pred mnogobrojnim poštovaocima i ljubiteljima pesničkih dela, u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ u Mužlji, predstavljena je osma zbirka pesama pisca i pesnika Lasla Kovača „A fényjelek legendája“ (Legende svetlosnih znakova).

Najnovija zbirka pesama Lasla Kovača, pesnika i dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika Mužljanskih Novina, govori o potrazi za smislom života.

Naime, tražeći što pripamljiviji naslov za ovu zbirku, koja će privući buduće čitaoce, Kovač se vodio činjenicom da već vekovima unazad mnogi naučnici, slikari, pesnici, umetnici i filozofi svakodnevno tragaju za smislom života.

I Taxi Zrenjanin

-Odgovor na ovo pitanje možda nikada nećemo dobiti. Ali ako budemo primetili male, svetlosne znakove kraj puta, naći ćemo smisao sopstvenog života u porodici i prijateljima, jer nam upravo oni pružaju sreću, pažnju i neophodnu veru u bolje i lepše sutra – rekao je Kovač.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U kulturno-umetničkom delu programa recitacijama su učestvovali voditeljka večeri, Karolina Bajus, učenik prvog razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“, Zalan Bodo i Antal Kovač iz Australije.

U periodu od 1997. do 2018 godine, Laslo Kovač je objavio osam zbirki svojih pisanih dela. Godinama je pisao tekstove muzičkim grupama „Szivárvány“, „Atlantic“, „MZM“, Anonymus“, „Junior“ i mnogim drugim izvođačima, kao i pevačici Lidiji Kapuši i Delhuši Gjonu, pevaču, kompozitoru i tekstopiscu iz Mađarske. Jedna od njegovih pesama prevedena je i na grčki jezik.

U planu je i izdavanje knjige sa pesmama za decu.

Podršku objavljivanju ovogodišnje druge zbirke pesama pružili su kompanija „A.D. Dijamant“, Foto-studio „Deak“, Art concept, Klub Mužljanaca i mnogi drugi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh