I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavljena jubilarna zbirka pesama Lasla Kovača

Laslo Kovač, pisac i pesnik iz Mužlje, glavni i odgovorni urednik Mužljanskih Novina u velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ predstavio je svoju najnoviju, petu po redu zbirku pesama pod nazivom „Csillagkapu“ (Zvezdana kapija).

Prezentacija zbirke je pred mnogobrojnim čitaocima, ljubiteljima pesama i prijateljima održana u okviru jedne umetničke večeri, u kojoj su recitacijama i pesmama učestvovali mladi članovi glumačke sekcije Kulturno-umetničkog društva, muzička grupa „Atlantic“, Brigita Varga i Akoš Bodo, kao i Antal Kovač iz Australije.


Odgovarajući na pitanja voditeljke Timee Bicok, Laslo Kovač je istakao, da trenutno radi na izdavanju još jedne zbirke svojih dela, nakon čega će se okrenuti najmlađima i pisati pesme za decu.

PerSu marketi


U periodu od 1997. do 1999. godine, pesnik iz Mužlje je objavio tri zbirke svojih pisanih dela. Tokom godina pisao je tekstove muzičkim grupama „Szivárvány“, „Atlantic“, „MZM“, „Anonymus“, „Junior“ i mnogim drugim izvođačima, kao i pevačici Lidiji Kapuši i Delhuši Gjonu, pevaču, kompozitoru i tekstopiscu iz Mađarske. Jedna od njegovih pesama prevedena je i na grčki jezik.
Podršku izdavanju jubilarne zbirke i održavanju umetničke večeri su pružili štamparija „Art concept“ iz Zrenjanina, fotograf Robert Deak i Mesni odbor SVM-a.
Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh