I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo Zoranu Čizmić – vicešampionku Srbije u pekarstvu (VIDEO)

Zorana Čizmić, učenica III5 razreda HTPŠ „Uroš Predić“ ostvarila je na Republičkom takmičenju iz pekarstva održanom u Leskovcu izuzetno vredan rezultat.

Ona je u konkurenciji 21 najboljeg učenika ili učenice iz 31 škole iz Srbije osvojila drugo mesto i srebrnu medalju za pekarske kiflice.

– Takmičenje se sastoji iz dva dela, u prvom delu rade se teorijski testovi znanja te samo oni koji postignu dovoljan broj bodova (Zorana je u teorijskom delu ostvarila maksimalan broj bodova) stiču uslov da sledećeg dana znanje pokažu i u praktičnom delu, što je u mom slučaju bio „zames pekarskih kifli“ – kaže nam ova primerna učenica iz „Predića“ koja je i prošle godine na ovom nivou takmičenja bila u finalu među najboljima.

PerSu marketi

– Šta je ono što žiri ocenjuje na ovakvim takmičenjima, jer, kako kažu, „o ukusima se ne raspravlja“?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ocenjuje se proračun sirovina, miris, ukus, boja, spoljašnjost i higijena. Izuzetno sam zadovoljna ostvarenim rezultatom, prvo što se nisam ni nadala ni planirala neki značajniji plasman, a drugo, jer sam dostojno predstavila školu i svoju profesorku-mentorku Jelenu Vujković koja mi je ujedno i razredna.

profesorka Jelena Vujković ing. prehrambene tehnologije

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo pripremati za takmičenje jednu osobu kao što je Zorana. Ona je dete koje još od prvog razreda pokazuje veliku odgovornost i u učionici i u pekari na praktičnoj nastavi. Krasi je upornost i spremnost da pomogne svojim drugarima i drugaricama, a rezultat toga je i ono što je postigla na takmičenju u Leskovcu – reči su Zoranine profesorke, mentorke i razredne Jelene Vujković.

Zoranu smo pratili na jednom času praktične nastave u školskoj pekari u kojoj se pripremaju i ukusna peciva za školski restoran.

– Ovde pripremamo npr. sendvič kifle, lisnate kroasane, mini pice, žužu koktel peciva, a meni lično najdraže su savijače sa sirom. Moji ukućani vole sve što im zamesim, a tata najviše voli burek – kaže Zorana, inače meštanka Čente.

Što se tiče planova za budućnost, oni su vezani za nastavak školovanja verovatno na Visokoj školi strukovnih studija, a za kasnije možda otvorim i nešto svoje – zaključila je naša sagovornica tokom ovog praktičnog časa čiji smo kraj jedva čekali, da bismo mogli i sami da ocenimo proizvode kojim nas je Zorana predstavljala u Leskovcu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh