I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo Zoranu Čizmić – vicešampionku Srbije u pekarstvu (VIDEO)

Zorana Čizmić, učenica III5 razreda HTPŠ „Uroš Predić“ ostvarila je na Republičkom takmičenju iz pekarstva održanom u Leskovcu izuzetno vredan rezultat.

Ona je u konkurenciji 21 najboljeg učenika ili učenice iz 31 škole iz Srbije osvojila drugo mesto i srebrnu medalju za pekarske kiflice.

– Takmičenje se sastoji iz dva dela, u prvom delu rade se teorijski testovi znanja te samo oni koji postignu dovoljan broj bodova (Zorana je u teorijskom delu ostvarila maksimalan broj bodova) stiču uslov da sledećeg dana znanje pokažu i u praktičnom delu, što je u mom slučaju bio „zames pekarskih kifli“ – kaže nam ova primerna učenica iz „Predića“ koja je i prošle godine na ovom nivou takmičenja bila u finalu među najboljima.

I Taxi Zrenjanin

– Šta je ono što žiri ocenjuje na ovakvim takmičenjima, jer, kako kažu, „o ukusima se ne raspravlja“?

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ocenjuje se proračun sirovina, miris, ukus, boja, spoljašnjost i higijena. Izuzetno sam zadovoljna ostvarenim rezultatom, prvo što se nisam ni nadala ni planirala neki značajniji plasman, a drugo, jer sam dostojno predstavila školu i svoju profesorku-mentorku Jelenu Vujković koja mi je ujedno i razredna.

profesorka Jelena Vujković ing. prehrambene tehnologije

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo pripremati za takmičenje jednu osobu kao što je Zorana. Ona je dete koje još od prvog razreda pokazuje veliku odgovornost i u učionici i u pekari na praktičnoj nastavi. Krasi je upornost i spremnost da pomogne svojim drugarima i drugaricama, a rezultat toga je i ono što je postigla na takmičenju u Leskovcu – reči su Zoranine profesorke, mentorke i razredne Jelene Vujković.

Zoranu smo pratili na jednom času praktične nastave u školskoj pekari u kojoj se pripremaju i ukusna peciva za školski restoran.

– Ovde pripremamo npr. sendvič kifle, lisnate kroasane, mini pice, žužu koktel peciva, a meni lično najdraže su savijače sa sirom. Moji ukućani vole sve što im zamesim, a tata najviše voli burek – kaže Zorana, inače meštanka Čente.

Što se tiče planova za budućnost, oni su vezani za nastavak školovanja verovatno na Visokoj školi strukovnih studija, a za kasnije možda otvorim i nešto svoje – zaključila je naša sagovornica tokom ovog praktičnog časa čiji smo kraj jedva čekali, da bismo mogli i sami da ocenimo proizvode kojim nas je Zorana predstavljala u Leskovcu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh