I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo vam Miloša Jelića najboljeg fizičara iz „Vuka“ (VIDEO)

 Na Republičkom takmičenju iz fizike održanomu Kladovu u OŠ „Vuk Karadžić“ zrenjaninski okrug predstavljalo je 12 učenika.

Oni su osvojili 10 priznanja i to: 3 prva mesta, 1 drugo mesto, 3 treća mesta i tri pohvale.

Miloš Jelić – odličan fizičar na svim nivoima takmičenja

Učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina Miloš Jelić osvojio je na Republičkom takmičenju treće mesto i bronzanu medalju. – Falio mi je samo jedan bod da osvojim drugo mesto – prva je Miloševa impresija koju je podelio sa nama nakon takmičenja. Smatram da sam mogao da zadatke uradim i bolje ali biće prilike u 7. i 8. razredu. Pored fizike dobro mi ide matematika i informatika, to je i jedan od mojih ciljeva u budućnosti, da budem programer – dodao je Miloš.

Fordomanija

Jelić se plasirao na Republičko prvenstvo prethodno osvojivši drugo mesto  na Opštinskom dok je na Okružnom takmičenju bio prvi. Pored njega na Opštinskom i Okružnom takmičenju sjajne rezultate postizali su i Branislav Nikolić i Nemanja Dukić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Fizika je jedan prilično težak predmet koji pred učenike stavlja mnogo novih formula, matematičkh relacija i ko se tu dobro pokaže počinje polako da dolazi i na dodatnu nastavu, naravno ukoliko to sam želi.  Oni tada uče neke napredne sadržaje, rešavaju sisteme jednačina sa više nepoznatih i polako prepoznajemo one koji imaju potencijala i da se takmiče. Da bi ih motivisao ja lično dosta praktikujem eksprimentalne vežbe, demonstracione oglede, radimo kompjuterske simulacije gde đaci imaju priliku da određenu oblast savladaju i na neki alternativni način u odnosu na tradicionalnu nastavu. Na taj način oni stiču i određena iskustva i lakše rešavaju probleme  – objašnjava nastavnik fizike i Jelićev mentor Nemanja Micić.

– Miloš je jedan izuzetno vredan đak, koji se trudi da redovno dolazi na dodatnu nastavu. Odličan je „prirodnjak“ koji ima posebne sklonosti ka matematici i fizici – kaže nastavnik  Micić.

Na Republičkom takmičenju iz fizike učestvovalo je 12 učenika iz našeg okruga i oni su osvojili 10 medalja ili priznanja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh