I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo vam Miloša Jelića najboljeg fizičara iz „Vuka“ (VIDEO)

 Na Republičkom takmičenju iz fizike održanomu Kladovu u OŠ „Vuk Karadžić“ zrenjaninski okrug predstavljalo je 12 učenika.

Oni su osvojili 10 priznanja i to: 3 prva mesta, 1 drugo mesto, 3 treća mesta i tri pohvale.

Miloš Jelić – odličan fizičar na svim nivoima takmičenja

Učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina Miloš Jelić osvojio je na Republičkom takmičenju treće mesto i bronzanu medalju. – Falio mi je samo jedan bod da osvojim drugo mesto – prva je Miloševa impresija koju je podelio sa nama nakon takmičenja. Smatram da sam mogao da zadatke uradim i bolje ali biće prilike u 7. i 8. razredu. Pored fizike dobro mi ide matematika i informatika, to je i jedan od mojih ciljeva u budućnosti, da budem programer – dodao je Miloš.

PerSu marketi

Jelić se plasirao na Republičko prvenstvo prethodno osvojivši drugo mesto  na Opštinskom dok je na Okružnom takmičenju bio prvi. Pored njega na Opštinskom i Okružnom takmičenju sjajne rezultate postizali su i Branislav Nikolić i Nemanja Dukić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Fizika je jedan prilično težak predmet koji pred učenike stavlja mnogo novih formula, matematičkh relacija i ko se tu dobro pokaže počinje polako da dolazi i na dodatnu nastavu, naravno ukoliko to sam želi.  Oni tada uče neke napredne sadržaje, rešavaju sisteme jednačina sa više nepoznatih i polako prepoznajemo one koji imaju potencijala i da se takmiče. Da bi ih motivisao ja lično dosta praktikujem eksprimentalne vežbe, demonstracione oglede, radimo kompjuterske simulacije gde đaci imaju priliku da određenu oblast savladaju i na neki alternativni način u odnosu na tradicionalnu nastavu. Na taj način oni stiču i određena iskustva i lakše rešavaju probleme  – objašnjava nastavnik fizike i Jelićev mentor Nemanja Micić.

– Miloš je jedan izuzetno vredan đak, koji se trudi da redovno dolazi na dodatnu nastavu. Odličan je „prirodnjak“ koji ima posebne sklonosti ka matematici i fizici – kaže nastavnik  Micić.

Na Republičkom takmičenju iz fizike učestvovalo je 12 učenika iz našeg okruga i oni su osvojili 10 medalja ili priznanja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh