I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo uspešne i brižne sedmake – Kiru Anu, Patrika, Davida, i Viktora

Poštujući i negujući višedecenijsku tradiciju, učenici sedmih razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“, u Mužlji, na veoma poseban i emotivan način oprostili su se od svojih starijih školskih drugara.

Pripreme za ispraćaj počeli su već nakon zimskog raspusta. Đaci su uz pomoć svojih razrednih starešina i nastavnika, a uz podršku svojih roditelja, vredno pripremali recitacije, pesme, i pisali oproštajne govore, u kojima su između ostalog osmacima poželeli mnogo uspeha u daljem školovanju.

PerSu marketi

Najlepši i jedinstven detalj programa jeste predaja tašni malim maturantima, u kojima su se našli po jedan citat, olovka, sitan novac, šaka zemlje i pogača. Tašne su ručno šivene i ukrašene mađarskim motivima.

Učenici sedmih razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“ su veoma uspešni i na takmičenjima iz školskih predmeta, ali i na sportskim nadmetanjima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jedna od njih je i Kira Ana Bajtai. Ona je  za naš portal izjavila da još od malih nogu voli da recituje i da čita. Za recitovanje je potrebno da osoba oseti i razume šta je pesnik hteo da poruči kroz stihove, a knjiga jeste čovekov najbolji prijatelj, jer bilo da smo tužni ili srećni, ona je uvek „tu za nas“, „razume“ nas i njene „reči“ nam pružaju potrebnu utehu. Kira je i član omladinskog hora „Don Bosco“.

Viktor Karačonji je jedan od onih učenika, koji uspehe postižu na takmičenjima is školskih predmeta. Na okružnom i republičkom takmičenju iz srpskog kao nematernjeg jezika je osvojio dva druga mesta, što ga čini veoma ponosnim, jer kako nam je rekao, srpski jezik se lakše uči od mađarskog.

Svi znamo da fizička aktivnost povoljno utiče na naše zdravlje. Patrik Barši četiri godine se bavi mačevanjem. Do sada je osvojio mnogo zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, a zasluženo su mu pripale zahvalnice i sa svetskih takmičenja. Najveća želja mu je da učestvuje na Olimpijskim igrama.

David Makan se osam godina bavi karateom. Aktivan je član Karate Kluba „Zrenjanin“ i zahvaljujući njegovom trudu i radu, do sada je učestvovao na raznim sportskim nadmetanjima, sa kojih se može pohvaliti odličnim rezultatima. Karate za njega predstavlja jedan vid opuštanja, prilika da u trenucima besa svu negativnu energiju i misao „izbaci“ iz sebe.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh