I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstavljamo učenike OŠ „Dositej Obradović“ – šampione Republičkog takmičenja iz fizike (VIDEO)

Na Republičkom takmičenju iz fizike održanom u Kladovu učenici iz našeg okruga ostvarili su izuzetne razultate. 12 učenika koji su otputovali na to takmičenje (plasiralo se njih 14) osvojili su  10 priznanja i to: 3 prva mesta, 1 drugo mesto, 3 treća mesta i tri pohvale.

U pitanju su učenici sledećih škola:OŠ „Dositej Obradović“ 5 učenika ( 4 otišlo na put), OŠ „2.oktobar“ 2 učenika, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ 1 učenik, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ 2 učenika, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ 1 učenik, OŠ „Branko Radičević“ Čenta 1 učenik, i OŠ „Miloje Čiplić“ Novi Bečej 1 učenik.

4 učenika iz „Dositeja“ osvetlala obraz škole

Plasman na Republičko takmičenje iz fizike iz OŠ „Dositej Obradović“ ostvarilo je petoro učenika, kao i jedna učenica iz OŠ „2. oktobar“, a to je grupa koju je spremao nastavnik-mentor Metodi Nikolov. Na takmičenje je otputovalo njih petoro.

Fordomanija

Matija Stanišić učenik 8. razreda osvojio je zlatnu medalju i ujedno i plasman na Srpsku fizičku olimpijadu. Stanišić je ovim rezultatom nastavio sjajan niz  koji je započeo još u 6. razredu kada je na Republičkom iz fizike bio takođe prvi, potom pohvalom u 7. razredu, drugo mesto na Republičkom iz hemije u 7. razredu, kao i jedno drugo i jedne treće mesto na „Kenguru bez granica“ međunarodnom takmičenju matematičara.  – Fizika mi nije jedini predmet koji mi dobro ide, ove godine plasirao sam se i na Republička takmičenja iz matematike, hemije i nemačkog jezika – kaže Stanišić koji osim što je sjajan učenik je i dobar bokser koji trenira u BK „Banat“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stefan Nikolov je učenik 7. razreda i on je osvojio zlatnu medalju. On je prošle godine na istom takmičenju osvojio srebrnu medalju. – Pored fizike, volim geografiju, biologiju, hemiju i istoriju – kaže Stefan.

Miroslav Dević, učenik 7. razreda osvojio je bronzanu medalju. Dević je ove godine već ostvario i plasman na Republičko takmičenje iz matematike, programiranja i srpskog jezika, a u prethodne dve godine ostvario je značajne rezultate na takmičenju „Kengur bez granica“ i programiranju. Miroslav rekreativno igra košarku i ozbiljno trenira realni aikido.

Marko Stojkov, učenik 6. razreda na ovom takmičenju osvojio je pohvalu. Fizika mu je omiljeni predmet ali i biologija, matematika i srpski. Prošle godine osvojio je treće mesto na takmičenju „Kengur bez granica“, treće mesto na dopisnoj Olimpijadi kao i treće mesto na „Internet olimpijadi“ ove godine. – Fizika mi se sviđa jer mora da se koristi „kefalo“, nije sve samo u suvim formulama – rekao nam je Marko.

– Učenike koje sam spremao za ovo takmičenje, ukratko bih opisao kao osobe koje vole izazove. Pripremali smo se duže od 4 meseca, a najintenzivnije smo radili tokom raspusta po 2 do 3 sata dnevno. Svi ovi rezulati su takvi jer su oni to želeli. U suprotnom ni ja ni bilo ko ne bi mogao da ih natera da rade nešto na silu. Mi kao prosvetni radnici smo tu da ih usmerimo ali osobina ovih đaka je ne samo da slušaju već da probleme rešavaju i na neke svoje načine, a to je osobina inteligentnih osoba i to mi je kod njih posebno drago. Mislim da takav prilaz može da im olakša ne samo rešavanje problema u fizici nego uopšte u životu – kaže o svojim učenicima nastavnik Metodi Nikolov.

Osvajači medalja i pohvala na Republičkom takmičenju iz fizike

Matija Stanišić učenik VIII razreda  OŠ „Dositej Obradović“ (nastavnik Metodi Nikolov), Stefan Nikolov učenik VII razreda OŠ „Dositej Obradović“ i Nikša Čvorović učenik VIII razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ (nastavnica Mariana Jaškov)  osvojili su prva mesta te su ujedno dobili i poziv da se takmiče na Srpskoj fizičkoj olimpijadi u Beogradu. Na istom takmičenju Marko Milutin učenik VIII razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ osvojio je srebrnu medalju, a Nikola Bjelica učenik VIII razreda OŠ „2. Oktobar“ (nastavnik Darko Radovančević), Ljubomir Bajić učenik VII razreda OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (nastavnica Biljana Tankosić), Miroslav Dević učenik VII razreda OŠ „Dositej Obradović“ (nastavnik Metodi Nikolov), Teodora Milenković učenica VII razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Čente (nastavnica Smiljana Vujčin) i Miloš Jelić učenik VI razreda OŠ „Vuk Karadžić“ (nastavnik Nemanja Micić) bronzanu. Pohvalnicama su   nagrađeni Uroš Milinović učenik VIII razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (nastavnik Daniel Parađenović), Danilo Rajkov učenik VII razreda OŠ „Miloje Čiplić“ Novi Bečej (nastavnik Rudolf Horvat) i Marko Stojkov učenik VI razreda OŠ „Dositej Obradović“ (nastavnik Metodi Nikolov).

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh