I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstave na Dramskoj sceni zrenjaninskog pozorišta u prvim danima Nove godine

Rekonstrukcija foajea Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ je u punom jeku kako bi se ispunio zadati rok završetka radova do kraja 2017. godine.

To znači i nadamo se da će vrata velike sale pozorišta za dramske i lutkarske predstave koje se za sada prikazuju na maloj sceni biti otvorena s prvim danima nove godine – kaže direktor Narodnog pozorišta Ivan Francuski.

PerSu marketi

Radovima koji su početi 6. novembra obuhvaćena je rekonstrukcija foajea koji će dobiti potpunu nov izgled kao i funkcionalnost te kompletna obnova i hidroizolacija zapadnog zida pozorišta koji se nalazi u dvorištu prema Narodnom muzeju.

Poslednja veća rekonstrukcija ovog prostora rađena je pre više od 40 godina. Jedna od novina je uvođenje podnog grejanja, potpuno novog sanitarnog čvora, moderno dizajniranog osvetljenja i drugi detalji koji će doprineti jednom novom i primerenom izgledu ove reprezentativne ustanove.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sredstva su odobrena na osnovu Konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije od 26. februara 2016. pod nazivom „Gradovi u fokusu“.  Tako se i  Gradu Zrenjaninu  pružila šansa da delimično reši probleme dotrajalih, urušenih i nefunkcionalnih delova svojih zdanja.

Ministarstvo kulture Republike Srbije uložilo je za ovaj projekat 17 miliona dinara. Iz Gradskog budžeta za oblast kulture izdvaja se 8 % sredstava, a ovom prilikom je najavljeno da će se u narednim godinama uložiti napori da se i ostali delovi zgrade, prvenstveno velika sala, rekonstruišu.

Zapadni zid pozorišta na kom se obavljaju rekonstruktivni i hidroizolacijski radovi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh