I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Predstava „Drugačije budni” sa srednjoškolcima oštećenog sluha i govora predstavljena Zrenjanincima

Predstava „Drugačije budni”, koju su dramski pedagozi CEKOM-a (Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju) primenom kreativnog dramskog procesa uradili sa srednjoškolcima oštećenog sluha i govora, kao i drugim smetnjama u razvoju iz Jagodine, odigrana je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”. Pre ove predstave, izvedena je desetominutna predstava „Samo za fine građane”, koju su pripremili članovi Organizacije gluvih i nagluvih iz Zrenjanina, a koja je na upravo završenom republičkom festivalu u Čačku osvojila prvo mesto.

„Drugačije budni”

Pozorišna predstava „Drugačije budni” rezultat je saradnje škole „11. maj” iz Jagodine i dramskih pedagoga, umetnika iz CEKOM-a. Predstava je po sadržaju nastavak priče prethodne predstave „Sami” i govori o željama i snovima za budućnost mladog čoveka – osobe sa invaliditetom.

– Ova predstava nam daje nadu u budućnost i pokazuje put za pronalaženje zvezde vodilje u životu osoba sa invaliditetom. Ona nam poručuje da se uz samopouzdanje, kroz trud i rad, sve prepreke u životu mogu prevazići i sve želje ostvariti. Korišćenjem ultraljubičastog svetla, senki, poetskog materijala praćenog muzikom i pokretom, mladi glumci nam šalju jasnu poruku da su svi ljudi jednaki, da je potrebno razumeti i prihvatiti različitost, slediti ciljeve, biti uporan i boriti se za svoje snove – izjavila je Tatjana Radosavljević, vaspitač u školi „11. maj” i jedan od članova dramske sekcije.

PerSu marketi

„Drugačije budni”

Dušan Kalejski iz CEKOM-a kaže da oni već dugo godina rade predstave sa Organizacijom gluvih i nagluvih iz Zrenjanina i da je do ove saradnje došlo na jednom festivalu u Jagodini.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Po struci sam dramski pedagog i dosta dugo radim sa mladima predstave angažovanog karaktera, gde je akcenat na procesu rada sa mladim čovekom gde oni svoje principe i vrednosti usađuju u svoj svakodnevni život i pokušavaju da kroz rad na predstavi pokažu svoj stav. Pored toga što izraze svoj stav i ukažu na problem, oni sami dok prolaze kroz proces rada, menjaju sebe, otvaraju se, oslobađaju i promišljaju o temi kojom se bavimo. Pre ove predstave, uradili smo predstavu „Snovi” isto sa decom iz škole „11. maj” iz Jagodine i nadam se da ćemo i dalje nastaviti da sarađujemo – kaže Kalejski.

„Samo za fine građane”

Predstavu „Samo za fine građane”, sa Organizacijom gluvih i nagluvih iz Zrenjanina, uradio je Marko Pejović iz Beograda u saradnji sa Smiljanom Tucakov i Bobom Vidrićem, a ona je na nedavno završenom republičkom festivalu u Čačku osvojila prvo mesto.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh